Hip kunst- en designrestaurant in Londense kerk

26 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Het Kantonese kunstrestaurant Duddell’s heeft zijn intrek genomen in een oude monumentale kerk in Londen. Architectenbureau Michaelis Boyd ontwierp daartoe een jaren zestig interieur met veel duurzame materialen als messing, tegels, glas, hout en een fraaie CO2-neutrale Marmoleum mozaïekvloer. Duddell’s begon een jaar of vijf geleden in Hong Kong als eetbestemming voor mensen met interesse in cultuur, heeft inmiddels een Michelinster en dus ook een tweede vestiging.

Theehuizen

Net als zijn tegenhanger in Hong Kong, zal Duddell's Londen fungeren als restaurant- en galerieruimte met collecties van hedendaagse kunstwerken. Michaelis Boyd inspireerde zich bij de inrichting op de esthetiek van de traditionele theehuizen uit Hong Kong van de jaren zestig. Vooral de bar bekleed met zeegroene tegels met een contrasterend roze terrazzoblad, waarachter zich een deel van de keuken en bar bevinden, trekt de aandacht.

Messing is gebruikt voor de rekken voor de drankjes en een deel van de verlichting. Het meubilair bestaat uit een fraaie blauwe leren bank rondom en zwarte rotanstoelen. Extra eetruimte wordt aangeboden op de tussenverdieping, die wordt omgeven door een glazen balustrade zodat gasten een blik kunnen werpen op de begane grond. Ook fraai: de enorme kroonluchters die aan het hoge plafond hangen. Voor meer info zie ook www.marmoleum.nl/co2neutraal.

Fotografie: Ed Reeve, Editphoto.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: