Hip kunst- en designrestaurant in Londense kerk

26 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Het Kantonese kunstrestaurant Duddell’s heeft zijn intrek genomen in een oude monumentale kerk in Londen. Architectenbureau Michaelis Boyd ontwierp daartoe een jaren zestig interieur met veel duurzame materialen als messing, tegels, glas, hout en een fraaie CO2-neutrale Marmoleum mozaïekvloer. Duddell’s begon een jaar of vijf geleden in Hong Kong als eetbestemming voor mensen met interesse in cultuur, heeft inmiddels een Michelinster en dus ook een tweede vestiging.

Theehuizen

Net als zijn tegenhanger in Hong Kong, zal Duddell's Londen fungeren als restaurant- en galerieruimte met collecties van hedendaagse kunstwerken. Michaelis Boyd inspireerde zich bij de inrichting op de esthetiek van de traditionele theehuizen uit Hong Kong van de jaren zestig. Vooral de bar bekleed met zeegroene tegels met een contrasterend roze terrazzoblad, waarachter zich een deel van de keuken en bar bevinden, trekt de aandacht.

Messing is gebruikt voor de rekken voor de drankjes en een deel van de verlichting. Het meubilair bestaat uit een fraaie blauwe leren bank rondom en zwarte rotanstoelen. Extra eetruimte wordt aangeboden op de tussenverdieping, die wordt omgeven door een glazen balustrade zodat gasten een blik kunnen werpen op de begane grond. Ook fraai: de enorme kroonluchters die aan het hoge plafond hangen. Voor meer info zie ook www.marmoleum.nl/co2neutraal.

Fotografie: Ed Reeve, Editphoto.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: