Het Amsterdamse Proeflokaal maakt doorstart

12 februari 2019 | Thijs Jacobs

Restaurant Het Amsterdamse Proeflokaal in Amsterdam heeft een doorstart gemaakt en is sinds 7 februari 2019 weer geopend. De nieuwe eigenaar is ondernemer Gert Blom, die tot juli 2018 chef-eigenaar was van sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam. Blom maakt van Het Amsterdamse Proeflokaal een internationale brasserie.

Het Amsterdamse Proeflokaal opende in april 2017 en moest eind januari 2019 de deuren sluiten wegens een faillissement. De 48-jarige Blom werd benaderd door twee schuldeisers. Gert Blom: “Het pand heeft enorme potentie en is goed uitgerust. De naam Het Amsterdamse Proeflokaal blijft bestaan en ik wil er een internationale brasserie van maken. Op de kaart komen niet te ingewikkelde gerechten met internationale invloeden gemaakt van verse producten. De gast kan rekenen op lekker eten in een informele sfeer. Ik stel de kaart samen en zal er regelmatig aanwezig zijn, maar ik sta niet dagelijks in de keuken.”  

Groepen tot 1000 personen

Blom: “We hebben vorige week de deuren weer geopend met een beperkte kaart, de komende tijd ga ik de nieuwe kaart maken. Voor en achter de schermen voeren we wat kleine aanpassingen door, maar er komt geen grootscheepse verbouwing. De zaak is 1800 vierkante meter groot en leent zich ook geweldig voor events met grote groepen. Wij kunnen in één ruimte tot 1000 personen kwijt, daarin zouden we in Amsterdam wel eens uniek kunnen zijn. Gasten kunnen parkeren in de eigen parkeergarage onder het gebouw tegen marktconforme tarieven.” 

Personeel overgenomen

De 24 personeelsleden zijn overgenomen bij de doorstart. Blom: “Ik ben blij dat we de medewerkers perspectief hebben kunnen bieden. Verder hopen we Het Amsterdamse Proeflokaal te behouden als opleidingscentrum voor de horecaleerlingen van het ROC van Amsterdam. Samen met het team gaan we er een fijne zaak van maken waar je terecht kunt voor lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer en voor events, presentaties en bedrijfs- of familiefeesten.  Op 14 februari geven we elke gast die komt dineren een gratis glas feestelijke bubbels om te proosten op Valentijn én op de heropening.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: