Happy Italy sluit aan bij Restaurant Company Europe

Auteur: Redactie
Food 5 juli 2021
Happy Italy sluit aan bij Restaurant Company Europe

De horecaformule Happy Italy heeft een akkoord bereikt met Restaurant Company Europe (RCE), de restaurantgroep met toonaangevende formules zoals Loetje, Beers & Barrels en Stan&Co. Samen met RCE wil Happy Italy, bekend als The Fast Italian met haar verse pasta’s en pizza’s, een leidende internationale restaurantketen worden.

Oprichter van Happy Italy en horeca ondernemer Daniel de Blok: “Happy Italy is razend populair en heeft ongelooflijk veel potentie. Om versnelde internationale groei mogelijk te maken heb ik de keuze gemaakt om aan te sluiten bij RCE. Er is veel synergie tussen beide bedrijven en RCE heeft met Waterland een sterke financiële aandeelhouder. Ik ben blij dat we met dit prachtige bedrijf de volgende stap kunnen gaan zetten en verheug me op mijn toekomstige rol om die uitbreiding te kunnen gaan realiseren. Met deze formule kunnen we letterlijk de wereld veroveren."

Grootste horecagroep van Nederland

Met de overeenkomst tussen RCE en Happy Italy ontstaat in één keer de grootste horecagroep van Nederland met grote potentie in het buitenland. Sandra van Halderen CEO van RCE: “In de strategie van RCE is de belangrijkste pijler groei. We willen de komende vier jaar verdubbelen in aantal locaties en in omzet groeien naar 300 miljoen euro per jaar. Met deze acquisitie kunnen we die groei versneld gaan realiseren.”

De keuze voor RCE om Happy Italy te kiezen als formule is een hele logische, aldus van Halderen: “Happy Italy is een krachtig concept met enorm veel potentie om uit te groeien tot internationaal love-brand net zoals een aantal andere formules binnen RCE, bijvoorbeeld Loetje. De formules binnen RCE zijn totaal verschillend, hebben een heel ander assortiment en bedienen ook een andere doelgroep. Door de acquisitie van Happy Italy verbreden we ons portfolio in het fast casual segment.” De toezichthouder ACM moet de transactie nog goedkeuren.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws