De Jager krijgt Koninklijke onderscheiding

1 juni 2010 |
De Jager krijgt Koninklijke onderscheiding

Na een actief voorzitterschap van zes jaar, heeft Hajé de Jager 1 juni de voorzittershamer van de branchevereniging overgedragen aan Toon Naber. De voorzitterswisseling vond plaats tijdens de Jaarvergadering van KHN in Utrecht. In aanwezigheid van zijn familie werd Hajé de Jager tijdens de Ledenraad van KHN verrast met een bezoek van de Utrechtse burgemeester Wolfsen die hem een Koninklijke onderscheiding uitreikte. Hajé de Jager werd benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Aansluitend is in restaurant Het Arsenaal (Naarden) de afscheidsreceptie gehouden. Tijdens de receptie benoemde vice-voorzitter van KHN, John Laan, namens de Ledenraad Hajé de Jager tot erevoorzitter van de branchevereniging. Hij dankte Hajé voor zijn inzet op vele vlakken.

Continuïteit
In de Jaarvergaderingen werden de Ledenraadsleden voor de laatste maal door Hajé toegesproken over de economische ontwikkelingen en andere actuele onderwerpen. Hajé haalde warme herinneringen op over het 125-jarig jubileum van KHN, en refereerde aan de vele belangrijke onderwerpen die onder zijn voorzitterschap aan de orde kwamen. Hajé de Jager: "Dank voor uw vertrouwen. We hebben af en toe stevige discussies met elkaar gevoerd maar die hebben duidelijk bijgedragen aan de koers van onze vereniging. De visie "Continuïteit in nieuwe tijden" die in 2009 door de Ledenraad werd geformuleerd, is leidend geworden voor onze vereniging." Hij riep de Ledenraad op om "meer gebruik te maken van onze kracht als collectief van 20.000 horecaondernemers. Vooral ten opzichte van boekingssites."

Waardering
Directeur Lodewijk van der Grinten sprak zijn dank uit aan Hajé de Jager: "Twee jaar in een tandem hebben we de leden professioneel mogen ondersteunen en hebben we een visie voor de toekomst neergezet". Het waren twee geweldige jaren!"

Onderscheiden
Rond 14:30 uur werd de Ledenraadsvergadering onverwachts onderbroken door de burgemeester van Utrecht. Een bijzonder moment voor Hajé de Jager. De scheidend voorzitter was zichtbaar onder de indruk. Zijn vrouw Feikje en drie kinderen waren de trotse getuigen van dat de burgemeester Hajé de versierselen opspeldde.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: