Grootste restaurant van Nijmegen compleet vernieuwd

30 april 2019 | Thijs Jacobs

De Refter, het restaurant van de Radboud Universiteit, is compleet vernieuwd. Met 850 zitplaatsen en dagelijks meer dan 1600 bezoekers wordt het wel het grootste restaurant van Nijmegen genoemd. Nieuw zijn de zes foodcounters met elk een ander thema, sfeerbeleving en assortiment. De klassiek-zakelijke inrichting bestaat uit lange ‘leerbeklede’ banken, houten tafels en veel groen. In het balkongedeelte van de nieuwe Refter bevindt zich een studiegedeelte met 150 plekken. Dat alles maakt het universiteitsrestaurant meer tot een woonkamer dan een kantine. De nieuwe Refter is sinds eind maart open.

Het interieurontwerp is van het creatieve bureau CDNZ. De opdracht was de huidige eetzaal te transformeren naar een modern ‘foodcourt’ waar ontmoeten, samenwerken, studeren, ontspannen en lekker eten zouden samenkomen. De zes foodcounters zijn vijf dagen per week van half acht ’s ochtends tot acht uur ’s avonds open voor studenten, medewerkers en bezoekers van de Radboud Universiteit, maar ook voor buurtbewoners en pensionado’s die hier graag een vorkje prikken.

Zes verschillende counters

Elk van de zes counters heeft een eigen naam. Bij Panama kun je terecht voor koffie, koek en ontbijt. Sousa heeft soep, broodjes en salades. Angus nr 5 serveert grillgerechten, burgers en friet. Deli Tiger is de Aziatische afdeling en Mama Maria’s staat voor pizza’s en ovenschotels. Wie hecht aan de klassieke, warme Reftermaaltijden, gaat naar Craft. Afhankelijk van het tijdstip van de dag zijn verschillende counters geopend. Aan het einde van de middag gaat de wijnbar open.

De in totaal 45 medewerkers hebben de afgelopen maanden intensief geoefend met de nieuwe apparaten zoals ovens, friteuses en binnenbarbecues. De werknemers die koffie serveren, hebben een cursus barista gevolgd, zodat ze een perfect hartje of eikenblaadje in het cappuccinoschuim kunnen draaien.

Het nieuwe restaurant biedt meer vegetarische en veganistische maaltijden, en biologische ingrediënten en streekproducten. De Refter wil mensen verleiden maaltijden te kiezen zonder vlees. Wel zo duurzaam. Ook goed voor het klimaat: de koffiedrab gaat niet langer in de prullenbak, maar wordt gebruikt als voedingsbodem voor oesterzwammen.

Foto: Michael van Oosten

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Diner Internationaal Michelin
Franse topchef levert beide Michelinsterren in

Bevrijder dan ooit voelt hij zich. De Franse topchef Marc Veyrat levert na het verlies van zijn derde michelinster, zijn overige twee sterren in. In januari verloor hij zijn derde ster en is sindsdien depressief. Dat lezen we op de website van het Vlaamse Nieuwsblad. Zijn restaurant Maison des Bo...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Food Achtergronden Fastservice
Groeiend aanbod in horecaconcepten die bijdragen aan gezonde en bewuste levensstijl

Op Schiphol Plaza kunnen reizigers nu ook terecht bij Eggs&Co, de Health Food Wall en Yoghurt Barn Na de opening van de Verspillingsfabriek in februari dit jaar, biedt Schiphol Plaza nu nog drie horecaconcepten die gericht zijn op gezond en bewust eten. De opening van de nieuwe ketens is een ant...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: