Grootste horecawerkgever van Ameland en FNV Horeca sluiten cao

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met Harold van Workum, eigenaar van Van Heeckeren Groep en tevens bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Afdeling Ameland voor een bedrijfs-cao. De beweegredenen van de grootste horecawerkgever op Ameland zijn duidelijk: “Een werkgever moet goed zijn voor zijn medewerkers en daar horen fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden én secundaire voorwaarden bij.”

Huidige cao horeca te karig

Volgens Edwin Vlek, sectorbestuurder FNV Horeca, is het een goede ontwikkeling dat werkgevers inzien dat de arbeidsvoorwaarden in de huidige cao horeca te minimaal zijn.“Het is goed om te zien dat er werkgevers zijn die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers en het belangrijk vinden dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. De Van Heeckeren Groep is zo’n werkgever. FNV Horeca heeft daarom een bedrijfs-cao op maat gemaakt die aansluit bij zijn organisatie én medewerkers. Harold van Workum is een voorbeeld voor vele werkgevers. Hij ontvangt vanuit FNV Horeca als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018. ”

Uitreiking 1e erkenning Goed Werkgever

Vrijdag 16 maart worden de handtekeningen onder het cao-akkoord gezet en ontvangt Harold van Workum als eerste de erkenning Goed Werkgever 2018. FNV Horeca wil goede werkgevers de erkenning geven die zij verdienen. Naast de erkenning ontvangen goede werkgevers een certificaat, een vermelding in de lijst Goed Werkgever op de website van FNV Horeca en de mogelijkheid om hun vacatures te delen via FNV Horeca.

Belangrijkste afspraken uit cao

· De salarissen liggen in de aanvangsschalen een procent hoger dan in de cao van KHN en CNV. Dit werkt weer door in de verhoging die in juli volgt. Daarnaast zijn ook de toekomstige verhogingen uit de cao van KHN en CNV onderdeel van deze cao.

· Medewerkers van 18 jaar en ouder worden na zes maanden gezien als vakervaren en hebben sneller recht op een hoger loon.

· Er zijn concrete afspraken vastgelegd voor een prestatiebeloning van 1, 2 of 3%.

· Opleiding is een belangrijk onderdeel, daarom bestaat er een vergoeding voor opleidingen.

· Een goede reiskostenvergoeding, zoals het vergoeden van de oversteek van het vasteland naar Ameland.

· Medewerkers ontvangen 20% personeelskorting op bestedingen binnen de Van Heeckeren Groep.

Over Van Heeckeren Groep

De Van Heeckeren Groep bestaat uit vier horecagelegenheden; Van Heeckeren Hotel, Grandcafé Van Heeckeren, Rixt en Beachclub The Sunset, allemaal gelegen op Ameland. In de zomerperiode werken er circa 140 horecamedewerkers bij deze horecabedrijven.

Over FNV Horeca

FNV Horeca is de grootste vakbond voor medewerkers in de horeca. Vanaf 1 januari 2018 is er na vier jaar een nieuwe cao horeca. FNV Horeca is niet akkoord met deze cao, vanwege de verslechteringen van diverse cao-afspraken en het achterwege blijven van een reële koopkrachtverbetering. Om deze reden richt FNV Horeca zich op goed werkgeverschap en sluit zij bedrijfs-cao’s af met werkgevers die betere arbeidsvoorwaarden willen voor hun medewerkers

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: