Groothandel VerServer failliet verklaard

17 december 2012
Groothandel VerServer failliet verklaard

Foodservicebedrijf VerServer uit Apeldoorn en zusterbedrijf Groente- en Fruithandel Heemskerk zijn door de rechtbank failliet verklaard. Een strafrechtelijk onderzoek doen de bedrijven waarschijnlijk de das om.

*Witwaspraktijken*
De rechtbank in Zutphen deed donderdag 13 december uitspraak in verband met acute liquiditeitsproblemen. De aangestelde curator gaat nog onderzoek doen, maar het faillissement lijkt een gevolg van het onderzoek dat tegen de eigenaar Wim Heemskerk loopt. De ondernemer is betrokken in een justitieel onderzoek naar witwaspraktijken. Twee keer is er een lading met in ananassen verstopte cocaïne geleverd. Voor de politie was dit reden om de zaak onder de loep te nemen. Smokkel van verdovende middelen is tot op heden nooit bewezen, maar de politie kwam wel grote geldsommen tegen die niet te verklaren waren.

*Oorzaken onderzoeken*
De curator gaat drie oorzaken die ten grondslag aan het bankroet kunnen liggen bekijken. De economische crisis, waardoor veel bedrijven kopje onder gaan. Het lopende strafonderzoek; als de beschuldigingen kloppen, is een faillissement hiervan een logisch denkbaar gevolg. Als de verdachtmakingen tegen de eigenaar van Verserver niet blijken te kloppen, dan moet worden bekeken welke partij aansprakelijk kan worden gesteld voor de faillissementen.

*Doordraaien*
Momenteel probeert men zo goed en zo kwaad als het kan om door te draaien en de horeca- en instellingsklanten op tijd van hun producten te voorzien. Bij VerServer werken tegen de 30 mensen. Er hebben zich al een aantal overnamekandidaten bij de curator gemeld.

~Frank Lindner~

Overig nieuws