Gratis lunch tegen voedselverspilling

13 juni 2014 |
Gratis lunch tegen voedselverspilling<

Op 28 juni komt Damn Food Waste naar Groningen. Nog steeds wordt bijna een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Door te koken met producten die anders niet op ons bord zouden
zijn beland, vraagt Damn Food Waste aandacht voor voedselverspilling. Iedereen is welkom om gratis te komen lunchen in de speelweide van het Noorderplantsoen tussen 12:00 en 16:00. Fill Bellies Not Bins!

Op het menu
Naast een gratis megalunch voor 1500 mensen, gemaakt van voedsel dat om allerlei verschillende redenen wordt verspild, is er op deze zomerse dag livemuziek en zijn bijna alle Groningse initiatieven en FoodGuerrilla’s aanwezig, die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. Kom inspiratie opdoen: kweek je eigen plantjes van groentekontjes in blikjes bij Waste Watchers, maak smoothies op de blender bike van Kokotoko, eet een Discosoep van de Youth Food Movement (YFM) of bak koekjes van oud brood bij Puur. Iedereen is welkom om aan te schuiven en mee te eten tegen voedselverspilling! Kijk voor meer informatie ook op www.damnfoodwaste.com.

Damn Food Waste On Tour
Tijdens de gratis megamaaltijd die Damn Food Waste in 2013 in Amsterdam organiseerde, schoven ruim 6500 mensen aan. Hiermee heeft de organisatie het onderwerp voedselverspilling succesvol op de agenda gezet. Het komende half jaar gaat Damn Food Waste on tour, want voedselverspilling verdient het om onder de aandacht te blijven van politici, beleidsmakers, producenten en consumenten. De organisatie doet verschillende Nederlandse steden aan en Groningen heeft de primeur. De ingrediënten voor de lunch komen zoveel mogelijk uit de regio Groningen en waren anders niet op ons bord beland. Vaak hebben ze een plekje, niet het juiste formaat of zijn ze verkeerd gelabeld. Damn Food Waste maakt van deze groente een super lekkere lunch en laat zien hoe zonde het is om goed voedsel te verspillen.

Om het maal in het Groningse Noorderplantsoen tot een succes te maken werkt Damn Food Wast nauw samen met ondernemers en initiatieven uit de stad en provincie, waaronder YFM Groningen, de Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: