Gratis lunch tegen voedselverspilling

13 juni 2014
Gratis lunch tegen voedselverspilling

Op 28 juni komt Damn Food Waste naar Groningen. Nog steeds wordt bijna een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Door te koken met producten die anders niet op ons bord zouden
zijn beland, vraagt Damn Food Waste aandacht voor voedselverspilling. Iedereen is welkom om gratis te komen lunchen in de speelweide van het Noorderplantsoen tussen 12:00 en 16:00. Fill Bellies Not Bins!

*Op het menu*
Naast een gratis megalunch voor 1500 mensen, gemaakt van voedsel dat om allerlei verschillende redenen wordt verspild, is er op deze zomerse dag livemuziek en zijn bijna alle Groningse initiatieven en FoodGuerrilla’s aanwezig, die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. Kom inspiratie opdoen: kweek je eigen plantjes van groentekontjes in blikjes bij Waste Watchers, maak smoothies op de blender bike van Kokotoko, eet een Discosoep van de Youth Food Movement (YFM) of bak koekjes van oud brood bij Puur. Iedereen is welkom om aan te schuiven en mee te eten tegen voedselverspilling! Kijk voor meer informatie ook op www.damnfoodwaste.com.

*Damn Food Waste On Tour*
Tijdens de gratis megamaaltijd die Damn Food Waste in 2013 in Amsterdam organiseerde, schoven ruim 6500 mensen aan. Hiermee heeft de organisatie het onderwerp voedselverspilling succesvol op de agenda gezet. Het komende half jaar gaat Damn Food Waste on tour, want voedselverspilling verdient het om onder de aandacht te blijven van politici, beleidsmakers, producenten en consumenten. De organisatie doet verschillende Nederlandse steden aan en Groningen heeft de primeur. De ingrediënten voor de lunch komen zoveel mogelijk uit de regio Groningen en waren anders niet op ons bord beland. Vaak hebben ze een plekje, niet het juiste formaat of zijn ze verkeerd gelabeld. Damn Food Waste maakt van deze groente een super lekkere lunch en laat zien hoe zonde het is om goed voedsel te verspillen.

Om het maal in het Groningse Noorderplantsoen tot een succes te maken werkt Damn Food Wast nauw samen met ondernemers en initiatieven uit de stad en provincie, waaronder YFM Groningen, de Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws