Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

21 september 2018 | Thijs Jacobs

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voelt, op elk moment van de dag.

Groter terras

Voor de deur van Moeke Enschede ligt een ruim terras om gezellig mensen te kijken en elkaar te ontmoeten. Het zonnige terras is nu verdubbeld naar zo’n 210 zitplaatsen en is geschikt voor alle weersomstandigheden. Het is overdekt met parasols en een grote luifel, er is terrasverwarming en verlichting in de parasols waardoor je ook in de avonduren lekker kunt blijven zitten. Ook nieuw is het comfortabele en gevarieerde meubilair: relaxte stoelen en banken met hoge én lage tafels. Een grote, gezellige terrastafel biedt plek voor groepen van maximaal zestien personen. Alle gerechten uit het restaurant zijn op het terras te bestellen, dus de kaart blijft even groot en gevarieerd. Ook zijn er verschillende activiteiten op het terras, zoals live muziek op zondagmiddag. Dat is heerlijk vertoeven onder het genot van een cocktail, een fris wijntje of een borrelplank.

Uitbreiding café

De onlangs geopende bovenverdieping is even groot als de benedenruimte, waardoor het aantal gasten bij Moeke Enschede bijna is verdubbeld. In het midden van de bovenverdieping is een gezellige, centrale bar gebouwd waar je heerlijk aan kunt zitten voor lunch, diner of borrel. Ook is er een aparte zaal gerealiseerd voor zo’n dertig personen die is af te huren voor borrels, privé diners of vergaderingen. Tevens is er in het weekend regelmatig live muziek, kun je mee doen aan Moekes Pub Quiz of andere gezellige thema-avonden. Kijk voor alle events op de Facebookpagina.

Over Moeke

Moeke betekent ‘moeder’ in het Brabants. En dat zegt alles over het grand café. Want bij je moeder is het natuurlijk thuiskomen. Of je als gast nu neerploft voor een kop koffie met verse appeltaart of een diner: zoals het klokje bij Moeke tikt, tikt het nergens. Moeke is ook de uitgelezen plek voor een gezellige borrel met collega’s of een ‘bijpraatlunch’ met vrienden. Op de kaart staan heerlijke gerechten en maar liefst zestig soorten bier, waaronder Moekes Blond, gebrouwen door Moekes eigen medewerkers in de Bax Brouwerij. Om het Moeke-gevoel compleet te maken komen dagelijks de lekkerste appeltaarten uit eigen oven. De gasten worden zo verwelkomd door de onmiskenbare geur van verse taart. Precies zoals bij je eigen moeke thuis.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: