Golden Tulip Heerenveen for War Child

18 februari 2013
Golden Tulip Heerenveen for War Child

De gemeente Heerenveen doet mee aan de landelijke actie 538 voor War Child. Hotel Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud steunt dit initiatief. Zij zamelt geld in door een speciaal gerecht te serveren.

*Culinaire specialiteit*
Het gerecht is een stuk Black Angus rundvlees met een Stroganoffsaus. Het etablissement koos voor dit gerecht omdat de saus Grand Café Tjaarda culinair op de kaart heeft gezet. Per couvert wordt er € 2,50 gedoneerd aan War Child. Met dit initiatief steunt het hotel, waar het grand café onderdeel van uitmaakt, 'Heerenveen for War Child'. Het doel is om in de gemeente zoveel mogelijk geld in te zamelen.

*Aan tafel*
De aftrap van de deelname werd verzorgd door Jannewietske de Vries, een gedeputeerde van de provincie Friesland. Onder deskundige begeleiding van Riekele Heida, manager van Grand Café Tjaarda bereidde de Vries de Stroganoffsaus aan tafel voor wethouder Coby van der Laan van de Friese plaats en wethouders van omliggende gemeenten. De actie loopt tot en met 23 maart. Het initiatief wordt die dag afgesloten op het Gemeenteplein van Heerenveen. Deze zal in het teken staan van 538 voor War Child.

~Marijn Brok~

Overig nieuws