Glazen Kalf voor talent Arjan Kuipers

18 oktober 2016 | Jorien Slager

Het Glazen Kalf is vorige week gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht. Kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box vier hoofdgerechten te maken. Ze kregen hier anderhalf uur de tijd voor.

De wedstrijd vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht. Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Arjan Kuipers werd door de vijfkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas. Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij Smaak & Meer in Maassluis. Zij ontvingen het boek Kalf.

De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.

De 4e editie van Folie Culinaire en de 62e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 10 tot en met 12 oktober 2016 in MECC Maastricht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: