Glazen Kalf voor talent Arjan Kuipers

18 oktober 2016 | Jorien Slager

Het Glazen Kalf is vorige week gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht. Kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box vier hoofdgerechten te maken. Ze kregen hier anderhalf uur de tijd voor.

De wedstrijd vond plaats tijdens het vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht. Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Arjan Kuipers werd door de vijfkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas. Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij Smaak & Meer in Maassluis. Zij ontvingen het boek Kalf.

De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.

De 4e editie van Folie Culinaire en de 62e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 10 tot en met 12 oktober 2016 in MECC Maastricht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: