Gilden on Tour, inspirerende vakdagen

5 september 2011 |
Gilden on Tour, inspirerende vakdagen<

Koksgilde en Gastvrijheidsgilde gaan onder de naam Gilden on Tour inspirerende vakdagen voor vakmensen in de horeca en de zorg organiseren in de regio.

Thema najaar: Wild
Het is de bedoeling deze vakdagen in het voorjaar en najaar te organiseren op drie tot vijf plaatsen in Nederland.
Het thema voor het najaar 2011 is Wild. Gilden on Tour vindt plaats op 3 oktober in Oostzaan, op 17 oktober in Veghel en op 31 oktober in Almelo Gilden on Tour is toegankelijk voor alle keuken- en bedineingsvakmensen in de horeca en de zorg.

Inspiratie opdoen
Toine de Rooy, bestuurslid Koksgilde en Jeannine Sok, bestuurslid Gastvrijheidsgilde zijn de initiators achter Gilden on Tour. De Rooy: "We merken dat leden van de gilden inspiratie willen in hun vak. Kennis en vaardigheden willen opdoen maar dan wel op een makkelijk manier en niet te ver van huis. Vandaar de idee om in de regio mooie vakdagen te organiseren. Koksgilde en Gastvrijheidsgilde hebben daartoe de handen ineen geslagen en organiseren Gilden on Tour voor het eerst dit najaar." Sok: "De gilden zijn er juist voor om leden, maar ook niet-leden, allerlei mogelijkheden te bieden om bij te blijven in hun vak. Vakmensen die al ervaring hebben in het vak willen niet op een schoolse manier les krijgen maar op een gezellige, informele manier kennis nemen van nieuwe technieken, nieuwe producten, nieuwe recepturen, nieuwe combinaties van drank en spijzen e.d. Beide gilden hebben nu meer dan 3500 leden, een mooie basis voor dit nieuwe initiatief."

Lage kosten voor deelname
De Rooy en Sok: "We hopen dat veel vakmensen gebruik gaan maken van Gilden on Tour. Om de kosten hoeven zij het niet te laten. Door samenwerking met de vrienden van de gilden is de prijs zeer laag en dus volgens ons geen belemmering. Voor elke najaarssessie verwachten we tussen de 50 en maximaal 100 vakmensen".

Inschrijven?
"Via de website van het koksgilde inschrijven:"http://www.koksgilde.nl en de website van het gastvrijheidsgilde

Eline Dragt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: