Gilden on Tour, inspirerende vakdagen

5 september 2011 |
Gilden on Tour, inspirerende vakdagen<

Koksgilde en Gastvrijheidsgilde gaan onder de naam Gilden on Tour inspirerende vakdagen voor vakmensen in de horeca en de zorg organiseren in de regio.

Thema najaar: Wild
Het is de bedoeling deze vakdagen in het voorjaar en najaar te organiseren op drie tot vijf plaatsen in Nederland.
Het thema voor het najaar 2011 is Wild. Gilden on Tour vindt plaats op 3 oktober in Oostzaan, op 17 oktober in Veghel en op 31 oktober in Almelo Gilden on Tour is toegankelijk voor alle keuken- en bedineingsvakmensen in de horeca en de zorg.

Inspiratie opdoen
Toine de Rooy, bestuurslid Koksgilde en Jeannine Sok, bestuurslid Gastvrijheidsgilde zijn de initiators achter Gilden on Tour. De Rooy: "We merken dat leden van de gilden inspiratie willen in hun vak. Kennis en vaardigheden willen opdoen maar dan wel op een makkelijk manier en niet te ver van huis. Vandaar de idee om in de regio mooie vakdagen te organiseren. Koksgilde en Gastvrijheidsgilde hebben daartoe de handen ineen geslagen en organiseren Gilden on Tour voor het eerst dit najaar." Sok: "De gilden zijn er juist voor om leden, maar ook niet-leden, allerlei mogelijkheden te bieden om bij te blijven in hun vak. Vakmensen die al ervaring hebben in het vak willen niet op een schoolse manier les krijgen maar op een gezellige, informele manier kennis nemen van nieuwe technieken, nieuwe producten, nieuwe recepturen, nieuwe combinaties van drank en spijzen e.d. Beide gilden hebben nu meer dan 3500 leden, een mooie basis voor dit nieuwe initiatief."

Lage kosten voor deelname
De Rooy en Sok: "We hopen dat veel vakmensen gebruik gaan maken van Gilden on Tour. Om de kosten hoeven zij het niet te laten. Door samenwerking met de vrienden van de gilden is de prijs zeer laag en dus volgens ons geen belemmering. Voor elke najaarssessie verwachten we tussen de 50 en maximaal 100 vakmensen".

Inschrijven?
"Via de website van het koksgilde inschrijven:"http://www.koksgilde.nl en de website van het gastvrijheidsgilde

Eline Dragt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: