Gilden on Tour, inspirerende vakdagen

5 september 2011 |
Gilden on Tour, inspirerende vakdagen<

Koksgilde en Gastvrijheidsgilde gaan onder de naam Gilden on Tour inspirerende vakdagen voor vakmensen in de horeca en de zorg organiseren in de regio.

Thema najaar: Wild
Het is de bedoeling deze vakdagen in het voorjaar en najaar te organiseren op drie tot vijf plaatsen in Nederland.
Het thema voor het najaar 2011 is Wild. Gilden on Tour vindt plaats op 3 oktober in Oostzaan, op 17 oktober in Veghel en op 31 oktober in Almelo Gilden on Tour is toegankelijk voor alle keuken- en bedineingsvakmensen in de horeca en de zorg.

Inspiratie opdoen
Toine de Rooy, bestuurslid Koksgilde en Jeannine Sok, bestuurslid Gastvrijheidsgilde zijn de initiators achter Gilden on Tour. De Rooy: "We merken dat leden van de gilden inspiratie willen in hun vak. Kennis en vaardigheden willen opdoen maar dan wel op een makkelijk manier en niet te ver van huis. Vandaar de idee om in de regio mooie vakdagen te organiseren. Koksgilde en Gastvrijheidsgilde hebben daartoe de handen ineen geslagen en organiseren Gilden on Tour voor het eerst dit najaar." Sok: "De gilden zijn er juist voor om leden, maar ook niet-leden, allerlei mogelijkheden te bieden om bij te blijven in hun vak. Vakmensen die al ervaring hebben in het vak willen niet op een schoolse manier les krijgen maar op een gezellige, informele manier kennis nemen van nieuwe technieken, nieuwe producten, nieuwe recepturen, nieuwe combinaties van drank en spijzen e.d. Beide gilden hebben nu meer dan 3500 leden, een mooie basis voor dit nieuwe initiatief."

Lage kosten voor deelname
De Rooy en Sok: "We hopen dat veel vakmensen gebruik gaan maken van Gilden on Tour. Om de kosten hoeven zij het niet te laten. Door samenwerking met de vrienden van de gilden is de prijs zeer laag en dus volgens ons geen belemmering. Voor elke najaarssessie verwachten we tussen de 50 en maximaal 100 vakmensen".

Inschrijven?
"Via de website van het koksgilde inschrijven:"http://www.koksgilde.nl en de website van het gastvrijheidsgilde

Eline Dragt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: