Gilden Academie met Lindehof naar Turkije

22 april 2010 |
Gilden Academie met Lindehof naar Turkije

Op 22 april start de Gilden Academie voor de tweede keer een educatie-project in Turkije. Dit keer in het luxueuze Amara Hotel Dolce Vita in de plaats Kemer. Restaurant De Lindehof, bekroond met één Michelinster, in Nuenen van patron-cuisinier Soenil Bahadoer verzorgt names de academie een opleiding voor de keukenbrigade van Dolce Vita. Ryan Bahadoer, aanstormend kooktalent en zoon van Soenil, zal vijf maanden lang de keuken in dit Amara Hotel bestieren en de fijne kneepjes van de internationale topkeuken overbrengen op de Turkse keukenbrigade.

Uitdaging
“Dit is een geweldige uitdaging voor me en goed voor mijn ontwikkeling als kok. Ik ben onlangs in Dolce Vita geweest om af te stemmen met directie en de koks. Ik heb er zelfs al even gekookt. Het is werkelijk een tophotel met fantastische faciliteiten. Ik vind het een eer om dit hotel te helpen ook de keuken op topniveau te brengen”, aldus Ryan Bahadoer.

Graag meewerken
Soenil Bahadoer: “Hans Kerssemakers, voorzitter van de Gilden Academie, benaderde mij een maand geleden voor dit project en ik heb meteen – ook gezien mijn plezierige ervaring vorig jaar met het eerste Gilden Academie project in Gloria Hotels in Turkije – gezegd dat De Lindehof graag meewerkt. Ik en mijn sous-chef zullen Ryan met raad en daad bijstaan en ook tweemaal naar Turkije gaan. Voor Ryan is dit een supermogelijkheid om internationale ervaring op te doen en ook zijn managementkwaliteiten verder te ontwikkelen."

Doel academie
De Gilden Academie is een initiatief van Koksgilde en Gastvrijheidsgilde en heeft tot doel vakmensen te helpen zich verder te professionaliseren. De academie verzorgt tal van masterclasses en workshops, die vier uur duren, meestal op verschillende plaatsen worden gegeven, en qua prijs laagdrempelig zijn. Meer informatie: www.gildenacademie.nl
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: