Gidslancering Gault&Millau 2022 op 14 maart in Utrecht

Auteur: David Bakker
Events Gastronomie 22 december 2021
Gidslancering Gault&Millau 2022 op 14 maart in Utrecht

Na de bekendmaking vorige week dat de Horecava 2022 definitief niet door gaat kondigen wij hierbij graag de nieuwe datum en locatie aan van de Gault&Millau Gidslancering 2022.

Gault&Millau Nederland en de Gemeente Utrecht zijn zeer verheugd om aan te kondigen dat de Gault&Millau Gidslancering en Awarduitreiking 2022 zal plaatsvinden op maandag 14 maart 2022 in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Gault&Millau Nederland en de Gemeente Utrecht hebben de intentie uitgesproken de komende jaren deze uitreiking vanuit de Domstad te verzorgen. Gault&Millau is altijd op zoek om de uitreiking vanuit een goed bereikbare aansprekende locatie en stad te organiseren en de gemeente Utrecht heeft de ambitie uitgesproken meer culinaire aandacht voor de stad te vragen. In deze beide doelstellingen hebben Utrecht en Gault&Millau elkaar gevonden.

Jaar afwezig

“In een tijd waarbij de gastronomie en evenementen te kampen hebben met dagelijks veranderende omstandigheden zijn wij als Gault&Millau heel erg blij met de gastvrijheid en het enthousiasme voor ons event van de gemeente Utrecht. Wij kijken er enorm naar uit om onze gids na een jaar afwezigheid weer te kunnen presenteren”, aldus Godfried van der Lugt, Managing Director van Gault&Millau Nederland.

Burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, is ook erg blij met de komst van het evenement in de stad Utrecht. “Voor de lokale horeca is deze periode bijzonder zwaar. Juist daarom is het geweldig dat onze stad de komende jaren het podium mag zijn voor de lancering van de Gault&Millau gids, een begrip in de gastronomische wereld. Ik hoop dat tijdens de lancering in maart mensen weer volop kunnen genieten van alles wat Utrecht te bieden heeft op het gebied van heerlijk eten en drinken. In 2022 wordt de stad 900 jaar en ik kan me geen mooier moment bedenken om van Utrecht een culinaire hotspot te maken en daarmee de aantrekkingskracht van de stad en regio te vergroten”, aldus Dijksma.

Netwerken

Gault&Millau organiseert een event waarbij de belangrijkste Nederlandse chefs en partners van Gault&Millau elkaar kunnen ontmoeten. Gedurende het evenement zal Gault&Millau de prijzen uitreiken aan de jaarlijkse prijswinnaars wordt een prachtige ontvangst mogelijkheid voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg. 

Op 14 maart zullen hoe dan ook de nieuwe gids en de awards worden gepresenteerd. Voor Gault&Millau staat voorop het event veilig live te kunnen organiseren onder de dan geldende coronamaatregelen en indien nodig wordt het programma aangepast.

Digitale update

De gids van 2022 zal alleen een digitale update krijgen daar Gault&Millau een zo goed mogelijk beeld wil geven van hetgeen Nederland op culinair gebied te bieden heeft. Er is heel veel veranderd en momenteel ontvangt de gids nog dagelijks personele mutaties en aanpassingen in openingstijden, concept en aanbod. Gault&Millau verwacht dat dit voorlopig ook nog niet ten einde is en op deze wordt zo goed mogelijk ingespeeld op de actualiteit.

Hierbij geeft Gault&Millau de voorkeur aan de kwaliteit boven de kwantiteit. Verwacht wordt dat over het grootste gedeelte van de gids een update wordt gepresenteerd waarbij de focus zal liggen op nieuwe restaurants, de restaurants waarbij het concept is veranderd of waarbij andere mutaties hebben plaats gevonden. Het evenement is alleen te bezoeken op uitnodiging.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws