Gezonde lunch bij Kapellerput

9 juli 2014 |
Gezonde lunch bij Kapellerput

Op maandag 7 juli bereidden leerlingen van groep 6 van de Dirk Heziusschool in Heeze samen een gezonde lunch bij Kapellerput Conferentiehotel. De ingrediënten verzamelden ze zelf bij
diverse ondernemers in het dorp. In plaats van het gebruikelijke lesprogramma mochten ze in groepjes naar een bakkerij, een geitenboerderij, een slager, een supermarkt en een biologische tuin. Daar kozen ze ingrediënten voor een gezonde lunch, die ze later samen met kok Henk van de Kapellerput mochten bereiden in en om de keuken van het conferentiehotel.

Kennis maken met gezond voedsel
De bedoeling van deze dag: kinderen kennis laten maken met gezond voedsel. Harm van Beurden, F&B Manager bij Kapellerput, kwam op het idee nadat hij een toespraak had gehoord van Paul Rosenmöller, ambassadeur van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) bij een netwerkbijeenkomst van de AFBM. Te veel kinderen in Nederland kampen met overgewicht, omdat ze ongezond eten. Volgens Rosenmöller werpen lokale initiatieven de meeste vruchten af. Van Beurden vond de dag tevens een ideale gelegenheid om deze talenten van de toekomst kennis te laten maken met het boeiende vak van gastvrijheid in een hotel, keuken en restaurant.

De kinderen van groep 6 genoten ervan. Van Beurden wil het project dan ook zeker een vervolg geven.

Meer weten over eten en chefs? Kijk dan op derestaurantkrant.nl
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: