Gezonde lunch bij Kapellerput

9 juli 2014 |
Gezonde lunch bij Kapellerput<

Op maandag 7 juli bereidden leerlingen van groep 6 van de Dirk Heziusschool in Heeze samen een gezonde lunch bij Kapellerput Conferentiehotel. De ingrediënten verzamelden ze zelf bij
diverse ondernemers in het dorp. In plaats van het gebruikelijke lesprogramma mochten ze in groepjes naar een bakkerij, een geitenboerderij, een slager, een supermarkt en een biologische tuin. Daar kozen ze ingrediënten voor een gezonde lunch, die ze later samen met kok Henk van de Kapellerput mochten bereiden in en om de keuken van het conferentiehotel.

Kennis maken met gezond voedsel
De bedoeling van deze dag: kinderen kennis laten maken met gezond voedsel. Harm van Beurden, F&B Manager bij Kapellerput, kwam op het idee nadat hij een toespraak had gehoord van Paul Rosenmöller, ambassadeur van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) bij een netwerkbijeenkomst van de AFBM. Te veel kinderen in Nederland kampen met overgewicht, omdat ze ongezond eten. Volgens Rosenmöller werpen lokale initiatieven de meeste vruchten af. Van Beurden vond de dag tevens een ideale gelegenheid om deze talenten van de toekomst kennis te laten maken met het boeiende vak van gastvrijheid in een hotel, keuken en restaurant.

De kinderen van groep 6 genoten ervan. Van Beurden wil het project dan ook zeker een vervolg geven.

Meer weten over eten en chefs? Kijk dan op derestaurantkrant.nl
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: