Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

9 januari 2012 |
Walta wint Lekkerste Broodje Horeca<

Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke reikte de prijs uit aan Walta tijdens de verkiezing op de Horecava 2012. Het niveau was wederom hoog
en de deelnemers leken geluisterd te hebben naar de kritieken van vorig jaar. "Dit keer geen bouwwerken, maar alles net iets minder", lichtte Maarten Colijn, SVH Meesterijsbereider en jurylid, toe.


Walta op weg naar het erepodium

Joop Braakhekke
Topkok Braakhekke sprak over de belangrijkheid van een broodje. "Het begint altijd met een broodje. Dit is een culinair curriculum. Als je een goed broodje kunt maken, kun je doorstromen als chefkok. Deze mensen doen volgend jaar allemaal mee met de wedstrijd voor de Gouden Koksmuts", aldus de televisiekok.


Joop Braakhekke in gesprek met topkok en presentator Ad Janssen

Erepodium
Patrick Lukas eindigde op de derde plek en Rik Plag uit Nijmegen mocht naar voren komen voor 'het zilver'.


De winnaars op een rij, vlnr: Rik Plag, George Walta en Patrick Lukas


Walta wordt direct gefeliciteerd door zijn ouders. De moeder van George won in het verleden al eens de prijs om het Lekkerste Broodje

Sponsorprijzen
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Koppert Cress uit Monster ging naar Twan van ‘t Klooster van 'The Brasserie' met het broodje Proefvlucht. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Carl Siegert uit Harmelen ging naar Karuscha Kooijman van 'Chocolate Café Schiphol' met het broodje Bonbon Bolletje. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Lebo Kaas uit Lopik ging naar Bas Wiegant van de 'Verleiding' met het broodje Sandwich Gemekker. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door het Visbureau uit Rijswijk ging naar Corstiaan van Lent van het 'Efteling Hotel' met het broodje Mytilus Edulis. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Bedrijfschap Horeca en Catering uit Zoetermeer ging naar Rik Plag van 'Café De Blonde Pater' met het broodje Pater Deli.

Foto's: Frank Lindner

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: