Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

9 januari 2012 |
Walta wint Lekkerste Broodje Horeca<

Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke reikte de prijs uit aan Walta tijdens de verkiezing op de Horecava 2012. Het niveau was wederom hoog
en de deelnemers leken geluisterd te hebben naar de kritieken van vorig jaar. "Dit keer geen bouwwerken, maar alles net iets minder", lichtte Maarten Colijn, SVH Meesterijsbereider en jurylid, toe.


Walta op weg naar het erepodium

Joop Braakhekke
Topkok Braakhekke sprak over de belangrijkheid van een broodje. "Het begint altijd met een broodje. Dit is een culinair curriculum. Als je een goed broodje kunt maken, kun je doorstromen als chefkok. Deze mensen doen volgend jaar allemaal mee met de wedstrijd voor de Gouden Koksmuts", aldus de televisiekok.


Joop Braakhekke in gesprek met topkok en presentator Ad Janssen

Erepodium
Patrick Lukas eindigde op de derde plek en Rik Plag uit Nijmegen mocht naar voren komen voor 'het zilver'.


De winnaars op een rij, vlnr: Rik Plag, George Walta en Patrick Lukas


Walta wordt direct gefeliciteerd door zijn ouders. De moeder van George won in het verleden al eens de prijs om het Lekkerste Broodje

Sponsorprijzen
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Koppert Cress uit Monster ging naar Twan van ‘t Klooster van 'The Brasserie' met het broodje Proefvlucht. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Carl Siegert uit Harmelen ging naar Karuscha Kooijman van 'Chocolate Café Schiphol' met het broodje Bonbon Bolletje. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Lebo Kaas uit Lopik ging naar Bas Wiegant van de 'Verleiding' met het broodje Sandwich Gemekker. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door het Visbureau uit Rijswijk ging naar Corstiaan van Lent van het 'Efteling Hotel' met het broodje Mytilus Edulis. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Bedrijfschap Horeca en Catering uit Zoetermeer ging naar Rik Plag van 'Café De Blonde Pater' met het broodje Pater Deli.

Foto's: Frank Lindner

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: