Gastvrij Rotterdam bijna van start

17 september 2015
Gastvrij Rotterdam bijna van start

Aanstaande maandag is het zover, dan opent Ahoy Rotterdam haar deuren voor Gastvrij Rotterdam. Gedurende drie dagen is dit dé plek voor
horecaprofessionals. De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden.

*Initiatieven*
Ook is er de Nederlandse finale van de "Bocuse d’Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken en kunnen bezoekers wijnproeven met voormalig ElBulli sommelier Lucas Payà. Dit jaar heeft Gastvrij nieuwe initiatieven mogen verwelkomen, zoals de finale van de Young Chef Award van Euro-Toques en een nieuw themapaviljoen genaamd 'House of Spirits'.

*Groeiende belangstelling*
Beursmanager Robert Melaard: "Wij zijn voor de tweede keer gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Er is een groeiende belangstelling voor de beurs, dit blijkt zowel uit aanvragen voor deelname als uit de bezoekersregistratie, die inmiddels ruim 50 procent voorloopt op 2014."

*Herman den Blijker*
Wie natuurlijk niet mag ontbreken in het programma is Rotterdams horeca-icoon Herman den Blijker. Hij geeft in het ‘KookWeiland’ een demonstratie samen met Piet van den Berg (Nice to Meat) over smaken en karakters van rood vlees.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws