Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

16 juli 2018 | Thijs Jacobs

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderzoek naar eet- en drinkgewoonten op vakantie onder de gebruikers van IENS, de nummer één restaurant reserveringswebsite en app van Nederland. Maar liefst 1 op de 4 respondenten geeft aan dat de gastronomie op bestemming doorslaggevend is voor de keuze. Niet zo gek dus dat maar liefst 3 op de 4 mensen hun dieet thuis achterlaat.

#nevernoteatingout

Meer dan een derde van de respondenten (36%) vindt het belangrijk om op vakantie dagelijkse taken te vermijden. Ze willen dan niet na hoeven denken over koken en andere huishoudelijke taken. De keuken van het land van bestemming is daarom heel belangrijk, en voor één van de vier Europese vakantiegangers zelfs doorslaggevend. Meer dan de helft van de respondenten (57%) geeft aan op vakantie iedere dag minstens één keer uit eten te gaan. Dat doen we meestal voor het diner, ook als we niet op vakantie zijn. Dan gaan we wel maar twee keer per maand, in plaats van iedere dag.

Wij Nederlanders gaan op vakantie graag op ontdekkingstocht in de lokale keuken, in welk land we ook zijn. De Franse en Italiaanse keuken kennen we echter al best goed, want daar reserveren we als we in Nederland zijn het vaakst een tafel.

Technologie om je vingers bij af te likken

Op vakantie zoeken we rust en ontspanning, en gaan we echt even weg. Maar dat betekent niet dat we offline gaan: 77% van de Europeanen blijft op vakantie gewoon online. Zij maken op vakantie vooral gebruik van hun smartphone om de weg te vinden (81%). 70% van de respondenten is van plan om de IENS App te gebruiken tijdens de vakantie. En dat is handig, want IENS is in 11 landen beschikbaar om restaurants te boeken en reviews te lezen. Naast Nederland, kun je in Europa o.a. in België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal gebruik maken van IENS. Dan weet je zeker dat je dat dieet om de goede redenen thuis hebt gelaten!

IENS voerde het onderzoek in juni 2018 uit onder duizenden gebruikers in de 11 landen waar ze werkzaam zijn als onderdeel van TripAdvisor.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: