Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

16 juli 2018 | Thijs Jacobs

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderzoek naar eet- en drinkgewoonten op vakantie onder de gebruikers van IENS, de nummer één restaurant reserveringswebsite en app van Nederland. Maar liefst 1 op de 4 respondenten geeft aan dat de gastronomie op bestemming doorslaggevend is voor de keuze. Niet zo gek dus dat maar liefst 3 op de 4 mensen hun dieet thuis achterlaat.

#nevernoteatingout

Meer dan een derde van de respondenten (36%) vindt het belangrijk om op vakantie dagelijkse taken te vermijden. Ze willen dan niet na hoeven denken over koken en andere huishoudelijke taken. De keuken van het land van bestemming is daarom heel belangrijk, en voor één van de vier Europese vakantiegangers zelfs doorslaggevend. Meer dan de helft van de respondenten (57%) geeft aan op vakantie iedere dag minstens één keer uit eten te gaan. Dat doen we meestal voor het diner, ook als we niet op vakantie zijn. Dan gaan we wel maar twee keer per maand, in plaats van iedere dag.

Wij Nederlanders gaan op vakantie graag op ontdekkingstocht in de lokale keuken, in welk land we ook zijn. De Franse en Italiaanse keuken kennen we echter al best goed, want daar reserveren we als we in Nederland zijn het vaakst een tafel.

Technologie om je vingers bij af te likken

Op vakantie zoeken we rust en ontspanning, en gaan we echt even weg. Maar dat betekent niet dat we offline gaan: 77% van de Europeanen blijft op vakantie gewoon online. Zij maken op vakantie vooral gebruik van hun smartphone om de weg te vinden (81%). 70% van de respondenten is van plan om de IENS App te gebruiken tijdens de vakantie. En dat is handig, want IENS is in 11 landen beschikbaar om restaurants te boeken en reviews te lezen. Naast Nederland, kun je in Europa o.a. in België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal gebruik maken van IENS. Dan weet je zeker dat je dat dieet om de goede redenen thuis hebt gelaten!

IENS voerde het onderzoek in juni 2018 uit onder duizenden gebruikers in de 11 landen waar ze werkzaam zijn als onderdeel van TripAdvisor.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: