Restaurantgasten kunnen nu direct boeken vanuit Instagram

7 maart 2019 | Yonne van Geene

OpenTable kondigt vandaag een nieuwe dienst aan op Instagram in Nederland. Restaurants uit het OpenTable netwerk kunnen een reserveringslink op hun Instagram profiel plaatsen, zodat gasten direct via Instagram een tafel kunnen boeken. OpenTable biedt de dienst ook aan in andere landen zoals, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië en Spanje.

Consumenten maken gebruik van Instagram om geïnspireerd te worden door beelden en om nieuwe producten en diensten te ontdekken. Meer dan 200 miljoen mensen bezoeken dagelijks een profiel op Instagram. Vanaf nu kunnen consumenten zich laten inspireren door mooie beelden van restaurants én direct een reservering maken via het sociale kanaal.

Bereik

“We zijn verheugd om Instagram te integreren in onze dienst. Restauranthouders bieden wij zo de mogelijkheid om middenin de Instagram community hun potentiële gasten te bereiken”, aldus Adrian Valeriano, Vice President, EMEA voor OpenTable.

“De nieuwe dienst draagt bij aan een extra beleving voor gasten bij de zoektocht naar een restaurant. Als gasten iets zien op Instagram wat de aandacht trekt, kunnen ze snel en gemakkelijk een tafel boeken bij de desbetreffende horecagelegenheid. Wij kijken ernaar uit om met de integratie van Instagram nog meer waarde te kunnen toevoegen voor onze restaurantpartners”.

Over OpenTable

OpenTable, onderdeel van Booking Holdings Inc, is ’s werelds grootste leider in online restaurant reserveringen, met het plaatsen van meer dan 26 miljoen gasten per maand via online reserveringen bij meer dan 47.000 restaurants. Het OpenTable netwerk verbindt restaurants met gasten, helpt gasten bij het ontdekken en reserveren van de perfecte tafel en helpt restaurants bij het leveren van gastvrijheid om gasten terug te laten komen. OpenTable helpt gasten om te zien welke restaurants beschikbare tafels hebben, bij het selecteren van restaurants op basis van geverifieerde recensies, menu’s, andere hulpvolle informatie en een makkelijke reservering.

Naast de website en mobiele app, regelt OpenTable online reserveringen voor bijna 600 partners, inclusief veel populaire wereldwijde merken. OpenTable geeft restaurants de optie om het reserveringsboek te beheren en het serviceniveau te verhogen. Sinds het ontstaan in 1998, heeft OpenTable 1.7 miljard gasten wereldwijd via online reserveringen geholpen. OpenTable heeft een hoofdkantoor in San Francisco en heeft reserveerbare restaurants in meer dan 20 landen, inclusief Australië, Canada, Duitsland, Ierland, Japan, Mexico, Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Restaurants zijn beschikbaar voor reserveringen in Nederlands, Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: