Ga mee naar New York!

31 augustus 2011 |
Ga mee naar New York!

Mee naar New York? Hoezo? Het zit namelijk zo. Eind oktober biedt WTCH u de kans om New York door een (groene) horecabril te zien. Hoe maakt u uw zaak onderscheidend en 'sustainable'? Hoe richt je een hotel duurzaam in? Wat staat er verder op het programma?

In New York bezoekt u prachtige concepten en doet u inspiratie op. Samen met collega's. Leerzaam en leuk bovendien. Reserveren of meer weten? Mail de organisatie via deze "link."
Unieke kans
Duurzaamheid is in New York al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Daar kunnen wij in Nederland wat van leren. Voor u als ondernemer dé kans om uit de eerste hand te leren van succesvolle ondernemers. Zo bezoekt u bijvoorbeeld het eerste 100% organic gecertificeerde restaurant en vertelt de eigenaar over het succes van zijn 'brand'. Of wat te denken van de general manager van het hippe Ace Hotel die vertelt over zijn organisatie? Wees er snel bij, want vol is vol.


Programma
Dag 1: Reisdag
Reis van Schiphol naar New York. Incheck en programma-introductie.

Dag 2: Sustainable F&B | Organic Food
De dag start met een organic breakfast in de stad waarna u een aantal foodconcepts gaat bekijken. Max Goldberg geeft een presentatie over de 'ins & outs' van organic food, de huidige trends en waarom en hoe u zich als bedrijf kunt onderscheiden met organic. U sluit de dag af met een diner in het enige 100% organic gecertificeerde restaurant waar u te gast bent bij Alberto Gonzalez die zal vertellen over de lange tocht om 100% organic te worden, zijn bedrijfsfilosofie en het succes van zijn brand.

Dag 3: Hotelmanagement in Social Times
Ontbijt in de stad. Workshop rond dit thema met de general manager van het Ace Hotel, op dit moment het hipste hotel van de stad. Hoe word je het ultieme bedrijf om bij te werken en hoe hou je medewerkers vast?

Hoe zorg je ervoor dat de wereld weet dat je 'cool' bent? Visit en presentatie Roger Smith hotel. Een hotel dat gebouwd lijkt uit buzz en sociale media. Diner buiten de stad in een restaurant met een eigen organic farm.

Dag 4: Hotelconcepts & sustainable streets
Sustainable streets: stadsexpeditie langs hotel & foodconcepten. Lunch en presentatie in Rouge Tomate. Workshop Putting it all together: Is een 100% duurzaam hotel mogelijk?

Dag 5: Reisdag
Ochtend vrij. In de middag vertrek richting vliegveld voor de terugweg naar Amsterdam.

Meer weten?
Mail naar "info@wtch.nl" Bezoek de website van de organisatie


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: