Freek Dekker nieuwe chef Restaurant Vessel

Auteur: Redactie
Food Gastronomie 8 november 2021
Freek Dekker nieuwe chef Restaurant Vessel

Freek Dekker is vanaf 11 november 2021 de nieuwe chef van restaurant Vessel in hotel BOAT&CO. Tevens lanceert de ervaren chef een nieuw menu dat mensen samenbrengt in de all day destination in Amsterdam. Op het menu? Veel nieuwe gerechten die gasten kunnen delen onder het genot van uitzicht op het IJ. 

Sinds 2020 maakt Vessel deel uit als buur van de Houthaven. Inmiddels is het restaurant voor veel mensen – ook buiten Amsterdam en over de grens – een geliefde plek. Vessel is een bestemming waar het voelt als thuiskomen en waar men tegelijkertijd kan ontsnappen aan de drukte.

Shared dining

Vanaf 11 november kunnen gasten genieten van een shared dining-menu met zeven koude en zeven warme gerechtjes, waarvan elk drie vegan. “Ik wil dat mensen ons eten samen ervaren; dat is gezelliger én er ontstaan vaak mooie gesprekken”, aldus de nieuwe chef. “We werken met pure producten van lokale producenten en leveranciers zoals bakkerij Fort Negen en importeur Cuimed.” En wat valt er dan te delen? Nou, bijvoorbeeld een makreelceviche, of gerookte avocado met paddenstoelen, schorseneren en vadouvan, kabeljauwfilet met macadamianoten en beurre blanc, of buikspek Sichuan style. Voor de veganisten koopt Freek speciaal bij Max&Bien veganistische kaas in, voor een geheel zuivelvrij kaasplankje. Geen zin om te delen? Er is ook nog genoeg lekkers à la carte te bestellen.

Over Freek Dekker

Als food & beverage-manager Jeroen Schagen hem niet had gevraagd, had Freek Rotterdam waarschijnlijk nooit voor Amsterdam verruild. Maar door Jeroen en de komst van oud-collega Diewertje Overbeeke als bedrijfsleider, was de keuze eigenlijk niet zo moeilijk. Freek is opgegroeid op de vruchtbare grond van Zeeland, omringd door mooie, lokale producten. Zeeuwen zijn gedreven, koppig en enorme doorzetters, volgens Freek. De ultieme eigenschappen voor een goede chef. Hij volgt in Zeeland een koksopleiding, maar wordt pas echt verliefd op het koken in de keuken van sterrenrestaurant Ciel Bleu. Door de jaren heen heeft Freek wereldwijd ervaring opgedaan en zijn eigen stijl ontwikkeld dat gekenmerkt wordt door het gebruik van pure ingrediënten, zonder poespas en veel groenten.

Vakantie in de stad

Freek haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de plekken waar hij is geweest en de gerechten en producten die hij heeft geproefd. “Ik wil me niet vastpinnen op één keuken, maar altijd meebewegen met de vraag vanuit onze gasten.” Het merendeel van het menu is ook met de lunch verkrijgbaar, naast de heerlijke broodjes en goedgevulde salades en soepen. De wijnkaart is onder Freek, Jeroen en Diewertje verjongd, met veel wijnen uit de nieuwe wereld. Gasten kunnen genieten van het eten van de nieuwe chef in het ruimtelijke restaurant en in de zomer op het grote terras aan het IJ. Vessel is met zijn eigen city beach, inclusief geweldig uitzicht over het water, en warme en ruime restaurant, een geweldige plek in zowel de zomer als de winter. Want bij Vessel heb je altijd het gevoel dat je even weg bent. Het bekende vakantiegevoel. En dat gevoel hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Dat bewijst Vessel. Gasten waarvoor deze escape niet lang genoeg kan duren, kunnen een kamer bij BOAT&CO boeken en prinsheerlijk uitbuiken in een van de comfortabele bedden.

Over Vessel

Vessel is onderdeel van appartementenhotel BOAT&CO, dat in een van de duurzaamste panden van Amsterdam huist. Het pand is gebouwd met circulaire bouwmaterialen en heeft innovatieve klimaatbeheersing op basis van warmtekoudeopslag. BOAT & CO maakt deel uit van de Amsterdamse hotelgroep City ID, waar ook ID Aparthotel in Amsterdam Sloterdijk en Twenty Eight in Amsterdam-Zuid onder vallen.

Overig nieuws