Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

11 februari 2020 | Noah Gerssen

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje en een drankje aan de bar, aan tafels in de hal, op het terras met uitzicht op zee, of op je strandbedje in de buurt.

Sfeervolle ontmoetingsplek

Lekker eten brengt mensen samen, en dat is wat Foodhall Scheveningen biedt. Er zijn maar liefst driehonderd zitplaatsen aan grote en kleine tafels, verspreid over een grote hal van 1.200 m2. De verlichting met sfeervolle lampen en straatlantarens, zachte neonletters bij de stands, grote planten, aardse kleuren en comfortabel meubilair maken de Foodhall knus en gezellig. Iedereen is welkom op dit levendige marktplein, waar je de hele dag door kunt eten, drinken en relaxen. In het midden van de hal vind je knusse zitjes bij een haardvuur, of neem je plaats aan de lange bar. Op het ronde podium worden regelmatig optredens gegeven van bandjes of een dj.

Wereldse gerechten

Foodhall Scheveningen is geïnspireerd op de sfeer van een gezellige, Aziatische markt vol lichtjes en geluiden. Waar je samen eet en drinkt in één sfeervolle ruimte met een gezellige bar. Het aanbod van de foodstands is werelds en (inter)nationaal. Na een rondje langs de verschillende food stands is het tijd om een keuze te maken. Worden het bitterballen, spareribs, Spaanse churros, of toch een Aziatisch gerecht? Ga jij voor een bordje oesters, een bijzonder lokaal gerecht of voor een sappige vegaburger? Bij Foodhall Scheveningen is er voor ieder wat wils.

De foodstand-houders vertellen elk hun eigen verhaal. Je vindt er creatieve ondernemers die samen zorgen voor een unieke look & feel. Ieder met een eigen specialiteit of ambacht, lokaal of van ver. Denk hierbij aan geurige wafels of churros, heerlijke pad thai, gestoomde dim sum, sushi, Indonesische saté, sappige spareribs, bijzondere Mexicaanse of Peruaanse specialiteiten of pasta en pizza uit Italië. De selectie van de beste foodstand-houders voor de Foodhallen Scheveningen is nog in volle gang.

Bediening aan tafel

Op elke tafel komt een unieke QR-code waardoor het personeel je weet te vinden. Nadat je bij een standje een gerecht hebt uitgekozen en opgehaald, zoek je een plekje uit waarna je drankjes kunnen worden gebracht. Bestellen vanaf je strandbedje? Geen probleem! De plekken buiten krijgen een QR-code waarmee je drankjes kunt bestellen.

Metamorfose Noordboulevard

Op de boulevard van Scheveningen komt de hele wereld samen. Om te flaneren of te zonnen, om samen te genieten van een welverdiende weekend break of voor een gezellig dagje uit. De huidige Noordboulevard wordt op dit moment getransformeerd in de sfeer van het mondaine Scheveningen van weleer, maar dan in een modern jasje. Het wandelgebied wordt verbreed en verlengd, en ook komt er meer groen die de duinen met het gebied verbindt. Door vernieuwde brede trappen van natuursteen stap je straks vanaf het terras van 500 m2 zo het strand op.

Won Yip is trots dat het gerenoveerde pand van Foodhall Scheveningen een bijdrage levert aan de vernieuwing van de Noordboulevard. De buitenkant van het pand wordt gekenmerkt door natuursteen, grote ramen en decoratief staal, geheel in lijn het nabijgelegen en karakteristieke Kurhaus. Dit geeft de boulevard de grandeur van weleer. De samenstelling en het karakter van de Foodhall bedenkt de Yip Group in samenspraak met alle standhouders.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: