Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

11 februari 2020 | Noah Gerssen

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje en een drankje aan de bar, aan tafels in de hal, op het terras met uitzicht op zee, of op je strandbedje in de buurt.

Sfeervolle ontmoetingsplek

Lekker eten brengt mensen samen, en dat is wat Foodhall Scheveningen biedt. Er zijn maar liefst driehonderd zitplaatsen aan grote en kleine tafels, verspreid over een grote hal van 1.200 m2. De verlichting met sfeervolle lampen en straatlantarens, zachte neonletters bij de stands, grote planten, aardse kleuren en comfortabel meubilair maken de Foodhall knus en gezellig. Iedereen is welkom op dit levendige marktplein, waar je de hele dag door kunt eten, drinken en relaxen. In het midden van de hal vind je knusse zitjes bij een haardvuur, of neem je plaats aan de lange bar. Op het ronde podium worden regelmatig optredens gegeven van bandjes of een dj.

Wereldse gerechten

Foodhall Scheveningen is geïnspireerd op de sfeer van een gezellige, Aziatische markt vol lichtjes en geluiden. Waar je samen eet en drinkt in één sfeervolle ruimte met een gezellige bar. Het aanbod van de foodstands is werelds en (inter)nationaal. Na een rondje langs de verschillende food stands is het tijd om een keuze te maken. Worden het bitterballen, spareribs, Spaanse churros, of toch een Aziatisch gerecht? Ga jij voor een bordje oesters, een bijzonder lokaal gerecht of voor een sappige vegaburger? Bij Foodhall Scheveningen is er voor ieder wat wils.

De foodstand-houders vertellen elk hun eigen verhaal. Je vindt er creatieve ondernemers die samen zorgen voor een unieke look & feel. Ieder met een eigen specialiteit of ambacht, lokaal of van ver. Denk hierbij aan geurige wafels of churros, heerlijke pad thai, gestoomde dim sum, sushi, Indonesische saté, sappige spareribs, bijzondere Mexicaanse of Peruaanse specialiteiten of pasta en pizza uit Italië. De selectie van de beste foodstand-houders voor de Foodhallen Scheveningen is nog in volle gang.

Bediening aan tafel

Op elke tafel komt een unieke QR-code waardoor het personeel je weet te vinden. Nadat je bij een standje een gerecht hebt uitgekozen en opgehaald, zoek je een plekje uit waarna je drankjes kunnen worden gebracht. Bestellen vanaf je strandbedje? Geen probleem! De plekken buiten krijgen een QR-code waarmee je drankjes kunt bestellen.

Metamorfose Noordboulevard

Op de boulevard van Scheveningen komt de hele wereld samen. Om te flaneren of te zonnen, om samen te genieten van een welverdiende weekend break of voor een gezellig dagje uit. De huidige Noordboulevard wordt op dit moment getransformeerd in de sfeer van het mondaine Scheveningen van weleer, maar dan in een modern jasje. Het wandelgebied wordt verbreed en verlengd, en ook komt er meer groen die de duinen met het gebied verbindt. Door vernieuwde brede trappen van natuursteen stap je straks vanaf het terras van 500 m2 zo het strand op.

Won Yip is trots dat het gerenoveerde pand van Foodhall Scheveningen een bijdrage levert aan de vernieuwing van de Noordboulevard. De buitenkant van het pand wordt gekenmerkt door natuursteen, grote ramen en decoratief staal, geheel in lijn het nabijgelegen en karakteristieke Kurhaus. Dit geeft de boulevard de grandeur van weleer. De samenstelling en het karakter van de Foodhall bedenkt de Yip Group in samenspraak met alle standhouders.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: