Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

27 februari 2018 | David Bakker

 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen Torosyan van het Brusselse restaurant Bozar hebben hun deelname inmiddels bevestigd. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2018 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Felzine

De jonge chef Lucas Felzine is oorspronkelijk Italiaans, maar in de voorsteden van Parijs geboren en heeft een diepe liefde voor wereldwijde culinaire culturen. En dan met name de Nikkei stijl. In zijn restaurant Uma, wat een afkorting is van umami, tovert hij Japanse en Peruaanse culture samen op het bord.

 

Karen Torosyan is chef en co-eigenaar van Bozar Restaurant, dat bekroond is met een Michelin ster en gelegen in het hart van Brussel. Karen is wereldkampioen Paté-Croûte 2015 en is de allergrootste specialist van alles wat met ‘croûtes’ heeft te maken. Op maandag 8 oktober is Karen op Folie Culinaire met een masterclass over de grootste monumenten van de klassieke Franse gastronomie.

Torrijos

De van oorsprong Colombiaanse Santiago Torrijos, ex-chef van Atelier Rodier, was afgelopen editie al op Folie Culinaire te bewonderen. Komend jaar zal de chef, die ook gewerkt heeft in topzaken als Grand Véfour, Bristol, Plaza Athénée en Antoine, zijn eigen keuken laten zien: Frans met citrusachtige componenten als signatuur vanuit zijn Colombiaanse roots. Het belooft dus een spannende mix te worden van Frankrijk en Colombia, vol met innovatieve verrassingen zoals wij dat van Santiago gewend zijn.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: