Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

27 februari 2018 | David Bakker

 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen Torosyan van het Brusselse restaurant Bozar hebben hun deelname inmiddels bevestigd. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2018 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Felzine

De jonge chef Lucas Felzine is oorspronkelijk Italiaans, maar in de voorsteden van Parijs geboren en heeft een diepe liefde voor wereldwijde culinaire culturen. En dan met name de Nikkei stijl. In zijn restaurant Uma, wat een afkorting is van umami, tovert hij Japanse en Peruaanse culture samen op het bord.

 

Karen Torosyan is chef en co-eigenaar van Bozar Restaurant, dat bekroond is met een Michelin ster en gelegen in het hart van Brussel. Karen is wereldkampioen Paté-Croûte 2015 en is de allergrootste specialist van alles wat met ‘croûtes’ heeft te maken. Op maandag 8 oktober is Karen op Folie Culinaire met een masterclass over de grootste monumenten van de klassieke Franse gastronomie.

Torrijos

De van oorsprong Colombiaanse Santiago Torrijos, ex-chef van Atelier Rodier, was afgelopen editie al op Folie Culinaire te bewonderen. Komend jaar zal de chef, die ook gewerkt heeft in topzaken als Grand Véfour, Bristol, Plaza Athénée en Antoine, zijn eigen keuken laten zien: Frans met citrusachtige componenten als signatuur vanuit zijn Colombiaanse roots. Het belooft dus een spannende mix te worden van Frankrijk en Colombia, vol met innovatieve verrassingen zoals wij dat van Santiago gewend zijn.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: