Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

27 februari 2018 | David Bakker

 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen Torosyan van het Brusselse restaurant Bozar hebben hun deelname inmiddels bevestigd. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2018 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Felzine

De jonge chef Lucas Felzine is oorspronkelijk Italiaans, maar in de voorsteden van Parijs geboren en heeft een diepe liefde voor wereldwijde culinaire culturen. En dan met name de Nikkei stijl. In zijn restaurant Uma, wat een afkorting is van umami, tovert hij Japanse en Peruaanse culture samen op het bord.

 

Karen Torosyan is chef en co-eigenaar van Bozar Restaurant, dat bekroond is met een Michelin ster en gelegen in het hart van Brussel. Karen is wereldkampioen Paté-Croûte 2015 en is de allergrootste specialist van alles wat met ‘croûtes’ heeft te maken. Op maandag 8 oktober is Karen op Folie Culinaire met een masterclass over de grootste monumenten van de klassieke Franse gastronomie.

Torrijos

De van oorsprong Colombiaanse Santiago Torrijos, ex-chef van Atelier Rodier, was afgelopen editie al op Folie Culinaire te bewonderen. Komend jaar zal de chef, die ook gewerkt heeft in topzaken als Grand Véfour, Bristol, Plaza Athénée en Antoine, zijn eigen keuken laten zien: Frans met citrusachtige componenten als signatuur vanuit zijn Colombiaanse roots. Het belooft dus een spannende mix te worden van Frankrijk en Colombia, vol met innovatieve verrassingen zoals wij dat van Santiago gewend zijn.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: