Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

27 februari 2018 | David Bakker

 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen Torosyan van het Brusselse restaurant Bozar hebben hun deelname inmiddels bevestigd. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2018 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire vindt plaats van 8 t/m 10 oktober in MECC Maastricht.

Felzine

De jonge chef Lucas Felzine is oorspronkelijk Italiaans, maar in de voorsteden van Parijs geboren en heeft een diepe liefde voor wereldwijde culinaire culturen. En dan met name de Nikkei stijl. In zijn restaurant Uma, wat een afkorting is van umami, tovert hij Japanse en Peruaanse culture samen op het bord.

 

Karen Torosyan is chef en co-eigenaar van Bozar Restaurant, dat bekroond is met een Michelin ster en gelegen in het hart van Brussel. Karen is wereldkampioen Paté-Croûte 2015 en is de allergrootste specialist van alles wat met ‘croûtes’ heeft te maken. Op maandag 8 oktober is Karen op Folie Culinaire met een masterclass over de grootste monumenten van de klassieke Franse gastronomie.

Torrijos

De van oorsprong Colombiaanse Santiago Torrijos, ex-chef van Atelier Rodier, was afgelopen editie al op Folie Culinaire te bewonderen. Komend jaar zal de chef, die ook gewerkt heeft in topzaken als Grand Véfour, Bristol, Plaza Athénée en Antoine, zijn eigen keuken laten zien: Frans met citrusachtige componenten als signatuur vanuit zijn Colombiaanse roots. Het belooft dus een spannende mix te worden van Frankrijk en Colombia, vol met innovatieve verrassingen zoals wij dat van Santiago gewend zijn.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in 5 jaar uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Achtergronden
Juni-editie: Basiliek*, Alcoholwet, Peter Klosse en veel meer

In de laatste editie van De RestaurantKrant mochten we op audiëntie bij smaakprofessor Peter Klosse, hij maakt zich zorgen over de manier waarop we met ons voedsel omgaan. Rik Jansma, eigenaar en chef cuisinier van Restaurant Basiliek*, vertelt in een uitgebreid interview zijn geheimen over suc...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: