FNV Horeca wil horecamedewerkers aan het werk houden

9 december 2020 | redactie

De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisteravond heeft de horecasector meer slecht dan goed gedaan, vindt FNV Horeca. Door verwarrende en feitelijk onjuiste uitspraken heeft het Kabinet een dusdanig somber toekomstbeeld voor de horeca gecreëerd dat de uitstroom van horecamedewerkers nu echt gaat beginnen.

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “Ook al onderschrijven wij ‘gezondheid first’, voortdurende onduidelijkheid is levensgevaarlijk voor het voortbestaan van de horeca. Legde het Kabinet een paar weken geleden nog een kerstcadeau onder de boom voor de sector, gisteravond heeft het dit cadeau weer weggehaald en zelfs teruggestuurd naar Santa.”

Horecamedewerkers aan het werk houden

FNV Horeca’s topprioriteit is om horecamedewerkers aan het werk te houden, hen breed inzetbaar te maken en zo te behouden voor de sector. Daarom heeft de bond haar dienstverlening recent uitgebreid door de oprichting van Hospitality Academy. Edwin Vlek: “Onze gepassioneerde horecamedewerkers zijn op zoek naar zekerheid in deze uitzichtloze situatie. In die zoektocht kunnen ze op ons rekenen. We halen alles uit de kast, ook wat normaal gesproken niet onze core business is. We bieden sinds dit najaar persoonlijke ontwikkelingstrajecten aan, met als doel horecamedewerkers sterker en wendbaarder te maken in deze onzekere tijden. Uiteraard met de intentie dat zij in de horeca kunnen én willen blijven werken. Maar we zijn ook realistisch.”

NL Leert Door

Het door de overheid gesubsidieerde initiatief NL leert door stelt medewerkers in staat om via leerpakketten, abonnementen, cursussen, en trainingen kosteloos hun kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leert men vaardigheden om binnen de eigen organisatie beter of ander werk te verrichten of inzetbaar te zijn in een ander bedrijf.  Opmerkelijk genoeg zit er geen enkele specifieke horecaopleiding tussen de gratis opleidingen die het kabinet aanbiedt als onderdeel van de coronasteunpakketten. FNV Horeca heeft hier echter wel voorstellen voor ingediend.

100% sluiten = 100% vergoeden

De extra financiële steunmaatregelen die het Kabinet vandaag bekend heeft gemaakt, zullen onvoldoende zijn om de werkgelegenheid in de horeca te stutten. Wil men dit realiseren, dan voldoet uitsluitend: 100% sluiten is 100% vergoeden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: