FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

13 april 2021 | Redactie

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overige gevolgen die de maatregelen met zich meebrengen. Schep geen valse verwachtingen en wees duidelijk in je communicatie als kabinet. Weet je het niet zeker, zeg het dan ook niet. Horecamedewerkers worden iedere keer blij gemaakt met een dooie mus. Die onzekerheid speelt ze parten, waar zijn ze de volgende keer aan toe?”

Sprankje hoop weer weggevaagd

Het openen van de terrassen op korte termijn leek het eerste sprankje hoop in deze bange en lange tijd. Maar met alleen het openen van de terrassen is het probleem in de horeca niet van de baan. Vlek: “We prijzen de creativiteit van horecamedewerkers en werkgevers in deze moeilijke tijd, maar het houdt een keer op. De reisbewegingen zijn nu ook al aanwezig, met Koningsdag in het vooruitzicht helemaal. De sector staat te trappelen om open te gaan, laat de horeca de oplossing zijn van het probleem. Zij kunnen de mensenstroom juist reguleren.”

Noodgedwongen de horeca uit

Zoals al eerder bleek uit de cijfers van het CBS zijn sinds de start van de coronacrisis 90.000 horecamedewerkers de sector uitgestroomd. Noodgedwongen; talloze werkgevers lukt het niet meer om medewerkers in dienst houden, maar ook vele medewerkers verlaten zelf de sector. Dit terwijl deze vakkrachten meer dan ooit nodig zijn om de sector weer mee op te bouwen. Vlek: “Er is een duidelijke routekaart nodig naar de heropening toe, zodat ook horecamedewerkers keuzes kunnen maken voor hun toekomst én voor de sector.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: