FNV Horeca organiseert top voor horeca

19 december 2013 |
FNV Horeca organiseert top voor horeca<

De huidige dialoog tussen werknemers en werkgevers in de horeca vraagt volgens FNV Horeca om een nieuwe innovatieve aanpak. Daarom initieert de bond op 13 februari de HorecaTop. Beloning, flexibele
arbeidscontracten, scholing en vakopleiding zijn onderwerpen waar werkgevers en werknemers al decennia lang afspraken over maken.

Nieuwe wereld
De omstandigheden, ook in de horeca, zijn veranderd en de arbeidsverhoudingen zijn onder druk komen te staan. Dat maakt en gezamenlijke aanpak van deze thema’s minder vanzelfsprekend, aldus FNV Horeca in een persverklaring.

Samen of voor zich?
Tijdens de HorecaTop op donderdag 13 februari kunnen werknemers en werkgevers werkzaam in de sector van gedachten wisselen over moderne en eigentijdse arbeidsverhoudingen in de horeca. Belangrijkste vraag hierbij is: doen we het samen of is het ieder voor zich?

Manifest
De HorecaTop staat onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman en heeft sprekers als AWVN-directeur Harry van de Kraats en dialoogexpert Cristel van de Ven. Aan het eind van de top worden de belangrijkste conclusies gepresenteerd in de vorm van een manifest voor de horecabranche.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: