FNV geeft kerstdiner weg

18 december 2015 |
FNV geeft kerstdiner weg

Kerst viert iedereen het liefst gezellig aan tafel met familie, geliefden en vrienden. Wie niet zelf wil koken, maar culinair in de watten gelegd
wil worden, brengt een bezoek aan de horeca. Jaarlijks genieten in Nederland zo’n miljoen gasten van een kerstlunch of – diner in een restaurant, lunchroom of hotel.

3e kerstdag voor de horeca
Om alle horecagasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen, zijn tijdens Eerste en Tweede Kerstdag duizenden horecamedewerkers met passie, trots en vakmanschap aan het werk terwijl hun gezin, familie en vrienden gezellige dingen doen zonder hen. Voor alle koks, serveersters, receptiemedewerkers en kamermeisjes die tijdens de kerstdagen met een glimlach in touw zijn, introduceert FNV Horeca ‘3e kerstdag voor de horeca’.

Waardering
Met ‘3e kerstdag voor de horeca’ vraagt FNV Horeca – op een sympathieke manier - waardering voor al het horecapersoneel dat werkt wanneer iedereen vrij is. FNV Horeca doet dit door in de aanloop naar Kerst medewerkers die graag werken tijdens deze feestdagen in het zonnetje te zetten met korte, persoonlijke portretten. Ook verloot FNV Horeca 12 kerstdiners voor 6 personen, zodat horecamedewerkers die moeten werken tijdens kerst eens culinair verwend worden.

Grote klasse
Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca: "Ondanks dat de horeca steeds minder aantrekkelijk wordt om in te werken, offeren duizenden horecamedewerkers hun eigen kerstdagen op om het anderen naar de zin te maken. Dat vinden wij grote klasse en daarom roepen wij ‘3e kerstdag voor de horeca’ in het leven voor het horecapersoneel. Om ze te laten weten dat we hun vakmanschap en passie voor het vak enorm waarderen."

Win kerstdiner voor 6 personen
Alle horecamedewerkers die tijdens de aankomende kerstdagen moeten werken kunnen zich aanmelden om kans te maken op een kerstdiner voor 6 personen op een zelf te kiezen dag na Kerst, geheel betaald door FNV Horeca. Daarnaast kunnen anderen, zoals familie of vrienden, ook een horecamedewerker opgeven. De aanmelding verloopt via www.3ekerstdag.nl.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start ‘restaurant take over’

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: