FNV geeft kerstdiner weg

18 december 2015 |
FNV geeft kerstdiner weg<

Kerst viert iedereen het liefst gezellig aan tafel met familie, geliefden en vrienden. Wie niet zelf wil koken, maar culinair in de watten gelegd
wil worden, brengt een bezoek aan de horeca. Jaarlijks genieten in Nederland zo’n miljoen gasten van een kerstlunch of – diner in een restaurant, lunchroom of hotel.

3e kerstdag voor de horeca
Om alle horecagasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen, zijn tijdens Eerste en Tweede Kerstdag duizenden horecamedewerkers met passie, trots en vakmanschap aan het werk terwijl hun gezin, familie en vrienden gezellige dingen doen zonder hen. Voor alle koks, serveersters, receptiemedewerkers en kamermeisjes die tijdens de kerstdagen met een glimlach in touw zijn, introduceert FNV Horeca ‘3e kerstdag voor de horeca’.

Waardering
Met ‘3e kerstdag voor de horeca’ vraagt FNV Horeca – op een sympathieke manier - waardering voor al het horecapersoneel dat werkt wanneer iedereen vrij is. FNV Horeca doet dit door in de aanloop naar Kerst medewerkers die graag werken tijdens deze feestdagen in het zonnetje te zetten met korte, persoonlijke portretten. Ook verloot FNV Horeca 12 kerstdiners voor 6 personen, zodat horecamedewerkers die moeten werken tijdens kerst eens culinair verwend worden.

Grote klasse
Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca: "Ondanks dat de horeca steeds minder aantrekkelijk wordt om in te werken, offeren duizenden horecamedewerkers hun eigen kerstdagen op om het anderen naar de zin te maken. Dat vinden wij grote klasse en daarom roepen wij ‘3e kerstdag voor de horeca’ in het leven voor het horecapersoneel. Om ze te laten weten dat we hun vakmanschap en passie voor het vak enorm waarderen."

Win kerstdiner voor 6 personen
Alle horecamedewerkers die tijdens de aankomende kerstdagen moeten werken kunnen zich aanmelden om kans te maken op een kerstdiner voor 6 personen op een zelf te kiezen dag na Kerst, geheel betaald door FNV Horeca. Daarnaast kunnen anderen, zoals familie of vrienden, ook een horecamedewerker opgeven. De aanmelding verloopt via www.3ekerstdag.nl.
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: