Finalisten Hanos Gouden Koksmuts 2023 bekend

Auteur: redactie
Awards Events 19 september 2023
Finalisten Hanos Gouden Koksmuts 2023 bekend Finalisten HANOS Gouden Koksmuts met de jury / Charlotte Mauritz Annoncé Management

Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden elf deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. Deze eindstrijd zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 tijdens de HORECAVA. Er zijn door de jury zes finalisten geselecteerd en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog één wildcard.

De finalisten zijn:

·         Restaurant Maeve*

·         Restaurant aan de Poel **

·         Restaurant Alma*

·         Restaurant Dorset

·         Restaurant ’t  Amsterdammertje*

·         Restaurant The Church

Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen waren de deelnemers verdeeld over drie groepen die ieder twee uur de tijd kregen om een plantaardige amuse en een hoofdgerecht met kalfsvlees te bereiden. Door deze grote hoeveelheid aanmeldingen heeft het Gastronomisch Gilde ervoor gekozen om de wedstrijdopdracht iets aan te passen waardoor de deelnemers de volledige focus kunnen leggen in twee uur op de twee gerechten.

De Gouden Koksmuts stond op een prominent plek in de wedstrijdarena te schitteren om de deelnemers nog meer motivatie te geven. De deelnemers kregen kalfs-ribeye als verplicht onderdeel voor het hoofdgerecht en hadden een ruime keuze uit groenten vanuit de groentekraam die beschikbaar was gesteld door Hanos Nederland. De jury, bestaande uit Jurgen van der Zalm (Vinkeles**) Marleen Brouwer (Noor*) en Frank Fol (Chairman We’re Smart Green Guide) was enorm onder de indruk van alle gerechten.

De jury vond het aantal deelnemers zeer uitzonderlijk, elf deelnemende teams is echt veel in de huidige tijd. De smaken van de gerechten liepen zeer uiteen van zoet naar zout. De jury adviseert de finalisten goed te kijken naar balans in de smaken. Wel was de jury erg verheugd over het gebruik van groenten.

Waldrik Kremer van het Gastronomisch Gilde was blij met de grote hoeveelheid aanmeldingen, en het grote aantal toprestaurants die de teams de ruimte hebben gegeven om mee te doen aan de voorronde. “We hebben uit deze voorronde echte toppers die meedoen aan de finale in Amsterdam”.

De winnaars van de beste amuse is Restaurant Maeve* en de winnaar van het beste hoofdgerecht is Restaurant Dorset. Zij mochten een cheque van 250 euro, een trofee, een buis van Chaud Devant, een kaartspel van de Culiquiz en een koksmes van Dick mee naar huis nemen. De overige deelnemers kregen allemaal ook een mes van Dick en een kaartspel van de Culiquiz mee naar huis. De finale van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op maandag 8 januari op de HORECAVA.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws