Finale NK Oestersteken op 10 oktober 2017 tijdens BBB Maastricht

5 september 2017 | Roy Spijker

Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018. 

Op dinsdag 10 oktober vindt voor de finale van het officiële NK Oestersteken plaats op de horecavakbeurs BBB Maastricht. De finale wordt op de tweede beursdag gehouden in het Wijntheater van de beurs en is een samenwerking tussen Wijntheater en BBB Maastricht

Enige officiële NK Oestersteken
Eventmanager Erik Stroink van BBB Maastricht: “We zijn er trots op dat we als BBB Maastricht nu al voor de 24e keer het NK Oestersteken mogen organiseren. Ons NK is de enige officiële wedstrijd Oestersteken in Nederland en is uitgegroeid tot een grote wedstrijd met vijf voorrondes door heel Nederland en heeft inmiddels een grote naamsbekendheid opgebouwd. 

Alleen de winnaars van het officiële NK Oestersteken worden afgevaardigd naar internationale competities, zoals het European Oyster Opening Championship in Zweden. Nieuw is dat onze NK-winnaar mag deelnemen aan de World Cup in China in 2018”, zo vertelt Stroink.

Meervoudig NK Peter Oreel
Peter Oreel heeft het NK Oestersteken al meerdere keren gewonnen. Oreel: “De voordelen van meedoen aan het officiële NK is dat ik Nederland meermalen heb mogen vertegenwoordigen op Europees niveau in Zweden, wat een fantastische ervaring is. Dit jaar gaat de Nederlands Kampioen zelfs naar de World Cup in China, voor mij een stimulans om nog harder te trainen.”

Voorrondes open voor inschrijving
Mede-organisator Barbara Verbeek van Wijntheater: “Er zijn nog twee voorrondes gepland voordat de finale op dinsdag 10 oktober in Maastricht plaatsvindt. Op dinsdag 19 september in Rotterdam en op maandag 25 september op het Oesterfestival bij de oesterputten in Yerseke. In beide gevallen vinden de voorrondes plaats in het Wijntheater. Voor de voorrondes kunnen kandidaten zich nog aanmelden. We zoeken oestergekken, visboeren, oestervrouwen en -mannen en koks. Aanmelden is gratis en kan via deze link.

BBB Maastricht
BBB Maastricht is de grootste horecavakbeurs van de Euregio en wordt door bezoekers gewaardeerd met een 8,2. Op 20.000 m2 treft u 400 exposanten en het uitgebreide programma omvat kookwedstrijden, proeverijen, workshops en 125 demonstraties. 

BBB Maastricht onderscheidt zich niet alleen door de Limburgse gastvrijheid en het bourgondische karakter, maar draagt ook bij aan het succes van de horecaondernemer. Dat doen we door inzicht te geven in de laatste trends en innovaties, de nieuwste kooktechnieken en door onze bezoekers de meest bijzondere producten te laten zien en proeven. Zo worden bezoekers geïnspireerd om zichzelf continu te blijven verbeteren en ervaren zij hoe ze nog meer beleving aan hun gasten kunnen bieden.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: