Finale NK Oestersteken op 10 oktober 2017 tijdens BBB Maastricht

5 september 2017 | Roy Spijker

Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018. 

Op dinsdag 10 oktober vindt voor de finale van het officiële NK Oestersteken plaats op de horecavakbeurs BBB Maastricht. De finale wordt op de tweede beursdag gehouden in het Wijntheater van de beurs en is een samenwerking tussen Wijntheater en BBB Maastricht

Enige officiële NK Oestersteken
Eventmanager Erik Stroink van BBB Maastricht: “We zijn er trots op dat we als BBB Maastricht nu al voor de 24e keer het NK Oestersteken mogen organiseren. Ons NK is de enige officiële wedstrijd Oestersteken in Nederland en is uitgegroeid tot een grote wedstrijd met vijf voorrondes door heel Nederland en heeft inmiddels een grote naamsbekendheid opgebouwd. 

Alleen de winnaars van het officiële NK Oestersteken worden afgevaardigd naar internationale competities, zoals het European Oyster Opening Championship in Zweden. Nieuw is dat onze NK-winnaar mag deelnemen aan de World Cup in China in 2018”, zo vertelt Stroink.

Meervoudig NK Peter Oreel
Peter Oreel heeft het NK Oestersteken al meerdere keren gewonnen. Oreel: “De voordelen van meedoen aan het officiële NK is dat ik Nederland meermalen heb mogen vertegenwoordigen op Europees niveau in Zweden, wat een fantastische ervaring is. Dit jaar gaat de Nederlands Kampioen zelfs naar de World Cup in China, voor mij een stimulans om nog harder te trainen.”

Voorrondes open voor inschrijving
Mede-organisator Barbara Verbeek van Wijntheater: “Er zijn nog twee voorrondes gepland voordat de finale op dinsdag 10 oktober in Maastricht plaatsvindt. Op dinsdag 19 september in Rotterdam en op maandag 25 september op het Oesterfestival bij de oesterputten in Yerseke. In beide gevallen vinden de voorrondes plaats in het Wijntheater. Voor de voorrondes kunnen kandidaten zich nog aanmelden. We zoeken oestergekken, visboeren, oestervrouwen en -mannen en koks. Aanmelden is gratis en kan via deze link.

BBB Maastricht
BBB Maastricht is de grootste horecavakbeurs van de Euregio en wordt door bezoekers gewaardeerd met een 8,2. Op 20.000 m2 treft u 400 exposanten en het uitgebreide programma omvat kookwedstrijden, proeverijen, workshops en 125 demonstraties. 

BBB Maastricht onderscheidt zich niet alleen door de Limburgse gastvrijheid en het bourgondische karakter, maar draagt ook bij aan het succes van de horecaondernemer. Dat doen we door inzicht te geven in de laatste trends en innovaties, de nieuwste kooktechnieken en door onze bezoekers de meest bijzondere producten te laten zien en proeven. Zo worden bezoekers geïnspireerd om zichzelf continu te blijven verbeteren en ervaren zij hoe ze nog meer beleving aan hun gasten kunnen bieden.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: