Finale NK Oestersteken op 10 oktober 2017 tijdens BBB Maastricht

5 september 2017 | Roy Spijker

Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018. 

Op dinsdag 10 oktober vindt voor de finale van het officiële NK Oestersteken plaats op de horecavakbeurs BBB Maastricht. De finale wordt op de tweede beursdag gehouden in het Wijntheater van de beurs en is een samenwerking tussen Wijntheater en BBB Maastricht

Enige officiële NK Oestersteken
Eventmanager Erik Stroink van BBB Maastricht: “We zijn er trots op dat we als BBB Maastricht nu al voor de 24e keer het NK Oestersteken mogen organiseren. Ons NK is de enige officiële wedstrijd Oestersteken in Nederland en is uitgegroeid tot een grote wedstrijd met vijf voorrondes door heel Nederland en heeft inmiddels een grote naamsbekendheid opgebouwd. 

Alleen de winnaars van het officiële NK Oestersteken worden afgevaardigd naar internationale competities, zoals het European Oyster Opening Championship in Zweden. Nieuw is dat onze NK-winnaar mag deelnemen aan de World Cup in China in 2018”, zo vertelt Stroink.

Meervoudig NK Peter Oreel
Peter Oreel heeft het NK Oestersteken al meerdere keren gewonnen. Oreel: “De voordelen van meedoen aan het officiële NK is dat ik Nederland meermalen heb mogen vertegenwoordigen op Europees niveau in Zweden, wat een fantastische ervaring is. Dit jaar gaat de Nederlands Kampioen zelfs naar de World Cup in China, voor mij een stimulans om nog harder te trainen.”

Voorrondes open voor inschrijving
Mede-organisator Barbara Verbeek van Wijntheater: “Er zijn nog twee voorrondes gepland voordat de finale op dinsdag 10 oktober in Maastricht plaatsvindt. Op dinsdag 19 september in Rotterdam en op maandag 25 september op het Oesterfestival bij de oesterputten in Yerseke. In beide gevallen vinden de voorrondes plaats in het Wijntheater. Voor de voorrondes kunnen kandidaten zich nog aanmelden. We zoeken oestergekken, visboeren, oestervrouwen en -mannen en koks. Aanmelden is gratis en kan via deze link.

BBB Maastricht
BBB Maastricht is de grootste horecavakbeurs van de Euregio en wordt door bezoekers gewaardeerd met een 8,2. Op 20.000 m2 treft u 400 exposanten en het uitgebreide programma omvat kookwedstrijden, proeverijen, workshops en 125 demonstraties. 

BBB Maastricht onderscheidt zich niet alleen door de Limburgse gastvrijheid en het bourgondische karakter, maar draagt ook bij aan het succes van de horecaondernemer. Dat doen we door inzicht te geven in de laatste trends en innovaties, de nieuwste kooktechnieken en door onze bezoekers de meest bijzondere producten te laten zien en proeven. Zo worden bezoekers geïnspireerd om zichzelf continu te blijven verbeteren en ervaren zij hoe ze nog meer beleving aan hun gasten kunnen bieden.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: