Fieldlab Cafés van start

14 april 2021 | David Bakker

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés  in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag 17 april.

Fieldlab Cafés zijn in de binnenstad van Utrecht bij 5 cafés: Hofman, de Beurs, Ubica, Vinvin en ’t Oude Pierement. Er is gekozen voor 1 stad vanwege de veiligheid, bereikbaarheid en praktische uitvoerbaarheid. De sector (KHN, Horeca Alliantie) hebben deze cafés samen met de Gemeente Utrecht en GGD Utrecht gekozen.

Gasten en medewerkers die mee willen doen aan het Fieldlab Cafés moesten vooraf aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Iedereen moet een negatief coronatestbewijs kunnen overleggen. Voor de gasten geldt bovendien dat ze moeten reserveren om mee te kunnen doen.

Half miljoen aanmeldingen

Dat de mensen weer staan te trappelen om te kunnen genieten van een glas bier bewees het aantal aanmeldingen. Maar liefst een half miljoen mensen hadden zich aangemeld voor het evenement. Wie een plaats wist te bemachtigen, kon een tijdslot reserveren tussen 12.00 en 21.45, dit in verband met de avondklok.

TNO verwacht 4 weken na de praktijkexperimenten de rapportage klaar te hebben. In deze rapportage zullen de resultaten van het onderzoek feitelijk en zonder waardeoordeel worden weergegeven. Met deze analyses doen de betrokken partijen kennis op over hoe gasten en personeel zich in verschillende situaties gedragen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: