Fast casual seafood concept geopend in Rotterdam

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Kreeft, oesters, dagverse vis, maar ook kibbeling van hoge kwaliteit. SYLT is de nieuwe seafoodzaak voor een lekkere en verse snelle hap en heeft haar deuren op de Nieuwe Binnenweg geopend. Rotterdam is vanaf nu een eigengereid fast casualconcept rijker. 

Van kreeft tot kibbeling


SYLT Seafood zit precies tussen een take-away en een restaurant in. Vandaar de term fast casual. De liefhebber van het luxere zeebanket schuift op de Nieuwe Binnenweg aan voor kreeft, oesters en dagverse vis met een glas wijn of champagne. Liever trek in iets snels? Gasten kunnen er ook bijvoorbeeld een tuna burger of kibbeling eten of afhalen voor de lunch. Wel hoge kwaliteit, geen poespas. Bij SYLT Seafood vind je dan ook geen gedekte tafels met strak linnen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden doet de seafoodbar bovendien niet aan reserveringen. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen.

Biologisch en duurzaam


De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden twintig jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht en kennen als geen ander de kneepjes van het vak. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. ‘Nooit meer een restaurant, riep ik altijd. Maar iets nieuws opzetten in de horeca bleef toch kriebelen’, vertelt Ilse. Sowieso moest het iets met vis worden, met zoveel mogelijk biologische en duurzaam gecertificeerde producten en in een vorm die ook voor Rotterdam nieuw is. ‘Een concept zoals SYLT Seafood was er nog niet in de stad. We wilden ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils.’

Lokale samenwerkingen


Voor de kwaliteitsmaatstaven die SYLT Seafood hanteert, werken de eigenaren samen met Schmidt Zeevis Rotterdam. Op dit moment worden nog samenwerkingen gevormd met andere lokale en regionale leveranciers. Voor de ontwikkeling van de kaart schakelde SYLT Seafood de bekende Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van Herman den Blijker. Nog een bekende partij is De Horecafabriek uit Den Haag, bekend van o.a. MaMa Kelly. Zij ontwierpen het onberispelijke interieur voor SYLT Seafoodbar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: