Europa kritisch over toilethygiëne

11 april 2013 |
Europa kritisch over toilethygiƫne<

Toilethygiƫne in de Europese horeca krijgt van haar bezoekers geen hoog cijfer. Acht van de tien Europeanen geeft aan toiletruimtes in restaurants en hotels vies te vinden. Maar ook bars
(33 procent), clubs (26 procent) en fastfood restaurants (22 procent) blijken een slechte hygiƫne te hebben.

Bars en tankstations
In Nederland zijn het vooral bars en tankstations die een vieze indruk achterlaten. Bijna 70 procent gaat liever niet naar het toilet wanneer deze vies is. Deze cijfers komen voort uit onderzoek van Tork naar toiletgewoonten en hygiƫne onder ruim achtduizend Europeanen.

De top vier ergernissen
De top vier ergernissen van horecatoiletten volgens Nederlanders zijn:
1. Vies toilet (89 procent)
2. Slechte geur (59 procent)
3. Vieze vloer (57 procent)
4. Ontbreken toiletpapier (50 procent)

De top vier waarderingen
Producten die Nederlanders het meest waarderen op een horecatoilet zijn:
1. Toiletpapier (75 procent)
2. Zeep (48 procent)
3. Papieren handdoekjes (45 procent)
4. Desinfectie gel (42 procent)

Cijfers uit het onderzoek
Uit het onderzoek blijkt dat 84 procent van de Nederlanders ontevreden is met de hygiƫne van horecatoiletten. De Finnen (93 procent) zijn het minst te spreken over de hygiƫne op horecatoiletten, gevolgd door de Zweden (88 procent) en de Fransen (88 procent). Twee derde van de Nederlanders waardeert de horecatoiletten in eigen land meer dan de voorzieningen in het buitenland.

Het onderzoek
In het survey-onderzoek, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Cint/Snabba Svar in opdracht van Tork, werden 8.181 Europese respondenten ondervraagd over hun beleving van de hygiƫne van horecatoiletten. De landen Zweden, Finland, Duitsland, Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Polen, Belgiƫ en Nederland zijn opgenomen in het onderzoek.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Bocuse d'Or
Data Europese finale Bocuse dā€™Or 2020 bekend

De internationale organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat de Europese finale wordt gehouden op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2020 in Tallinn, Estland tijdens de Profexpo Food Village exhibition in de Saku Arena. Gedurende 2 dagen ontmoeten ...

Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

Wijn
Speciale wijnactie voor onze lezers!

Vinites biedt onze lezers samen met Francis Ford Coppola Winery een speciale aanbieding aan. Via de webshop kun je gebruikmaken van een aantrekkelijke korting, waarbij je niet 342 euro, maar 300 euro betaalt voor 36 flessen (3 dozen) met twee wijnen: Chardonnay 'Rosso and Bianco' 2017 en Cab...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: