Estée Strooker Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland

5 juni 2018 | Thijs Jacobs

Gisteren is Estée Strooker van ’t Amusement en eetwinkel STROOM in Arnhem gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland. Estée Strooker stond met drie andere genomineerde horecaondernemers in de regionale finale: Kees Hensen van Villa Ruimzicht, Lev en de Strandlodge in Doetinchem; Aïda en Sander Hendrix van Hotel Blue en Hotel Manna in Nijmegen en Mark Nijhuis en Loes de Kort van Hotel Credible en De Wit Wasserij in Nijmegen. De jury vond Estée Strooker de absolute winnaar en zij mag zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland noemen.

Stap vooruit

Juryvoorzitter en regiovoorzitter van KHN Gelderland Robbert de Veen: “Estée heeft een groot empathisch vermogen, is goed voor de mensen om haar heen en denkt altijd een stap vooruit. De jury is onder de indruk van haar passie voor koken, haar persoonlijkheid, haar kookboeken en het demonstratie-koken op tv. Ze is bovendien maatschappelijk betrokken bij vraagstukken als voedselverspilling en ze zet de Hollandse keuken weer op de kaart met haar deelname aan Dutch Cuisine! Haar passie, veelzijdigheid en creativiteit maken haar écht markant.”

De jury bestond naast juryvoorzitter Robbert de Veen uit: Pascal van der Beek en Luuk Domhof, de winnaars van de Meest Markante Horecaondernemer uit Gelderland van 2015/2016 en 2017/2018, Sander Wind en Gaby Erschen.

De jury bezocht de afgelopen weken de genomineerde bedrijven en ging met de finalisten in gesprek. Op basis hiervan kozen zij Estée Strooker tot winnaar. De jury vindt dat Estée echt Markant is als horecaonderneemster en een rolmodel is voor de huidige en toekomstige lichting horecaondernemers. Door haar passie voor koken en de manier waarop ze met ingrediënten omgaat valt ze op, niet alleen in haar eigen bedrijf, maar vooral ook daarbuiten. De jury is dan ook van mening dat zij de terechte winnaar is van de Meest Markante Horecaondernemer Gelderland van 2018/2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
Dit zijn de verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Awards Culinair
Peter Oreel is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Gisteren heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Peter Oreel uit Yerseke Nederlands Kampioen Oestersteken 2020. Deze we...

Culinair
Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: