Equiphotel: succesvolle beurseditie met meer dan 10% bezoekersstijging

20 november 2018 | David Bakker
Equiphotel: succesvolle beurseditie met meer dan 10% bezoekersstijging<

De EquipHotel Paris 2018, die plaatsvond van 11 t/m 15 november blikt terug op een levendige en dynamische beurseditie die de hotel- en restaurantbranche met het diverse aanbod en de dynamische opzet heeft geïnspireerd.

Dit grote succes is voor een groot deel te danken aan de vooruitziende blik op de hotel- en restaurant sector van Boris Provost, de nieuwe beursdirecteur van Equiphotel, die hierbij ondersteund is door topchef en Equiphotel ambassadeur Thierry Marx (o.a. chef-kok en Food & Beverage Manager van het Mandarin Oriental Paris hotel).

De vijfdaagse vakbeurs vormde een bruisend ontmoetingspunt voor Franse en internationale hospitality professionals. Deze beurseditie werd gekenmerkt door een bijzondere dynamiek die een afspiegeling is van wat er momenteel in de toeristische en horecasector leeft. De beursorganisatie constateert dit jaar een bezoekersstijging van meer dan 10%, met in totaal meer dan 110.000 bezoekers.

Gepositioneerd als een multi-specialistische vakbeurs, is EquipHotel de uitdaging aangegaan om een vernieuwd evenementenprogramma en een bezoekersparcours met duidelijke verbanden tussen de twee verschillende branches, horeca en hotellerie te presenteren. Speciale inspiratie ‘Labs’, centraal gelegen in elke beurssector, gaven bezoekers strategische trendinformatie om hun toekomstige zakelijke succes te vergroten. Daarnaast openden Parijse hotels, onder het motto ‘Tous à l’hôtel’ (‘iedereen naar het hotel’) hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven aan geïnteresseerde bezoekers.

Onder de nieuwe evenementen die deze editie markeerden, behoorden tot de hoogtepunten de finale van het concours ‘beste sommelier van Frankrijk’, de 13e editie van de ‘Jean Delaveyne’ trofee (kookwedstrijd) en de internationale finale van de ‘les Chefs en Or’ kookwedstrijd georganiseerd door Transgourmet, de grootste Franse leverancier van foodproducten voor de horecabranche. #EH18, een oversized inspirerend laboratorium!

De EquipHotel is een ‘consumentgerichte’ vakbeurs gekenmerkt door evenementen met energie en emotie, gedragen door prestigieuze spelers uit de internationale horecabranche (architecten, ontwerpers, decorateurs, horecaondernemers, chef-koks, sommeliers,.), zoals Jean-Philippe Nuel, Julie Gauthron, Christophe Gautrand, Benjamin Deshoulières, Marc Hertrich en Nicolas Adnet voor het Studio 18 trendforum, Fabrice Knoll voor het Cosy Lazy forum, Elodie Goddard en Didier Knoll voor het Wellness Centre, Alnoor & Etendart Studio voor de Signature Area en Sandrine Alouf, Thierry Virvaire en Sandrine voor het Casa De Luz restaurant.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Opvallend: eerdere winnaars 'Worlds 50 Best Restaurants' niet meer welkom

World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevoerd in de spelregels. Na een storm van kritiek heeft de organisatie besloten om eerdere winnaars niet meer toe te laten tot de competitie. Het wer...

Duurzaamheid Biologisch
Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

Op dinsdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproduct...

Bier Events
Lustrumeditie Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 wordt Rotterdam voor de vijfde keer het hoppige en moutige epicentrum van Nederland. De vijfde en dus lustrumeditie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal dan opnieuw plaatsvinden in debatcentrum Arminius. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen e...

Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: