Equiphotel: succesvolle beurseditie met meer dan 10% bezoekersstijging

20 november 2018 | David Bakker
Equiphotel: succesvolle beurseditie met meer dan 10% bezoekersstijging<

De EquipHotel Paris 2018, die plaatsvond van 11 t/m 15 november blikt terug op een levendige en dynamische beurseditie die de hotel- en restaurantbranche met het diverse aanbod en de dynamische opzet heeft geïnspireerd.

Dit grote succes is voor een groot deel te danken aan de vooruitziende blik op de hotel- en restaurant sector van Boris Provost, de nieuwe beursdirecteur van Equiphotel, die hierbij ondersteund is door topchef en Equiphotel ambassadeur Thierry Marx (o.a. chef-kok en Food & Beverage Manager van het Mandarin Oriental Paris hotel).

De vijfdaagse vakbeurs vormde een bruisend ontmoetingspunt voor Franse en internationale hospitality professionals. Deze beurseditie werd gekenmerkt door een bijzondere dynamiek die een afspiegeling is van wat er momenteel in de toeristische en horecasector leeft. De beursorganisatie constateert dit jaar een bezoekersstijging van meer dan 10%, met in totaal meer dan 110.000 bezoekers.

Gepositioneerd als een multi-specialistische vakbeurs, is EquipHotel de uitdaging aangegaan om een vernieuwd evenementenprogramma en een bezoekersparcours met duidelijke verbanden tussen de twee verschillende branches, horeca en hotellerie te presenteren. Speciale inspiratie ‘Labs’, centraal gelegen in elke beurssector, gaven bezoekers strategische trendinformatie om hun toekomstige zakelijke succes te vergroten. Daarnaast openden Parijse hotels, onder het motto ‘Tous à l’hôtel’ (‘iedereen naar het hotel’) hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven aan geïnteresseerde bezoekers.

Onder de nieuwe evenementen die deze editie markeerden, behoorden tot de hoogtepunten de finale van het concours ‘beste sommelier van Frankrijk’, de 13e editie van de ‘Jean Delaveyne’ trofee (kookwedstrijd) en de internationale finale van de ‘les Chefs en Or’ kookwedstrijd georganiseerd door Transgourmet, de grootste Franse leverancier van foodproducten voor de horecabranche. #EH18, een oversized inspirerend laboratorium!

De EquipHotel is een ‘consumentgerichte’ vakbeurs gekenmerkt door evenementen met energie en emotie, gedragen door prestigieuze spelers uit de internationale horecabranche (architecten, ontwerpers, decorateurs, horecaondernemers, chef-koks, sommeliers,.), zoals Jean-Philippe Nuel, Julie Gauthron, Christophe Gautrand, Benjamin Deshoulières, Marc Hertrich en Nicolas Adnet voor het Studio 18 trendforum, Fabrice Knoll voor het Cosy Lazy forum, Elodie Goddard en Didier Knoll voor het Wellness Centre, Alnoor & Etendart Studio voor de Signature Area en Sandrine Alouf, Thierry Virvaire en Sandrine voor het Casa De Luz restaurant.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: