Equiphotel: succesvolle beurseditie met meer dan 10% bezoekersstijging

20 november 2018 | David Bakker
Equiphotel: succesvolle beurseditie met meer dan 10% bezoekersstijging<

De EquipHotel Paris 2018, die plaatsvond van 11 t/m 15 november blikt terug op een levendige en dynamische beurseditie die de hotel- en restaurantbranche met het diverse aanbod en de dynamische opzet heeft geïnspireerd.

Dit grote succes is voor een groot deel te danken aan de vooruitziende blik op de hotel- en restaurant sector van Boris Provost, de nieuwe beursdirecteur van Equiphotel, die hierbij ondersteund is door topchef en Equiphotel ambassadeur Thierry Marx (o.a. chef-kok en Food & Beverage Manager van het Mandarin Oriental Paris hotel).

De vijfdaagse vakbeurs vormde een bruisend ontmoetingspunt voor Franse en internationale hospitality professionals. Deze beurseditie werd gekenmerkt door een bijzondere dynamiek die een afspiegeling is van wat er momenteel in de toeristische en horecasector leeft. De beursorganisatie constateert dit jaar een bezoekersstijging van meer dan 10%, met in totaal meer dan 110.000 bezoekers.

Gepositioneerd als een multi-specialistische vakbeurs, is EquipHotel de uitdaging aangegaan om een vernieuwd evenementenprogramma en een bezoekersparcours met duidelijke verbanden tussen de twee verschillende branches, horeca en hotellerie te presenteren. Speciale inspiratie ‘Labs’, centraal gelegen in elke beurssector, gaven bezoekers strategische trendinformatie om hun toekomstige zakelijke succes te vergroten. Daarnaast openden Parijse hotels, onder het motto ‘Tous à l’hôtel’ (‘iedereen naar het hotel’) hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven aan geïnteresseerde bezoekers.

Onder de nieuwe evenementen die deze editie markeerden, behoorden tot de hoogtepunten de finale van het concours ‘beste sommelier van Frankrijk’, de 13e editie van de ‘Jean Delaveyne’ trofee (kookwedstrijd) en de internationale finale van de ‘les Chefs en Or’ kookwedstrijd georganiseerd door Transgourmet, de grootste Franse leverancier van foodproducten voor de horecabranche. #EH18, een oversized inspirerend laboratorium!

De EquipHotel is een ‘consumentgerichte’ vakbeurs gekenmerkt door evenementen met energie en emotie, gedragen door prestigieuze spelers uit de internationale horecabranche (architecten, ontwerpers, decorateurs, horecaondernemers, chef-koks, sommeliers,.), zoals Jean-Philippe Nuel, Julie Gauthron, Christophe Gautrand, Benjamin Deshoulières, Marc Hertrich en Nicolas Adnet voor het Studio 18 trendforum, Fabrice Knoll voor het Cosy Lazy forum, Elodie Goddard en Didier Knoll voor het Wellness Centre, Alnoor & Etendart Studio voor de Signature Area en Sandrine Alouf, Thierry Virvaire en Sandrine voor het Casa De Luz restaurant.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends
Premiumisatie, toegankelijkheid en bewust consumeren: dé trends van 2019

Diageo, wereldleider op het vlak van gedistilleerde dranken met een buitengewone portfolio waaronder de whisky's van Johnnie Walker, ziet voor 2019 drie grote trends. De eerste, premiumization, waarbij de consument voor het nuttigen van betaalbare luxe kiest. Deze trend werd al enkele jaren gele...

Economie KHN
KHN in actie tegen boete op tijdelijk werk

‘Zo werkt het niet’. Onder dat motto komen ondernemers uit de horeca en andere branches vanaf vandaag in actie tegen maatregelen in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze nieuwe wet maakt tijdelijk werk, en werk dat niet elke maand hetzelfde aantal uren is, duurder. Seizoensarbeid of ...

Awards F&B
De 10 genomineerden voor AF&BM F&B Professional of the Year

Jaarlijks gaat de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) op zoek naar dé F&B Professional of the Year. Dit is die professional die gastheer/-vrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor ...

Columns Starten in de horeca
Audio-column: Verslavend Genieten

Monique van Gevelt schrijft al enige tijd columns voor onze website, waarbij ondernemen centraal staat. De horeca is immers een business die niet voor iedereen weggelegd is, en zeker niet op zakelijk vlak. Voor onze websites spreekt Monique ook audio-columns in. Dit keer met het onderwerp 'Ve...

Food Advertorial
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

Amsterdam Achtergronden
De Gouden Reael: al 200 jaar een begrip in Amsterdam

De Gouden Reael is al jaren een begrip, maar voor veel Amsterdammers nog een echte 'hidden gem'. Het restaurant is gevestigd in een prachtig zeventiende-eeuws pand en gelegen op het historisch Realeneiland in Amsterdam. Sinds deze zomer heeft De Gouden Reael twee nieuwe eigenaren. Doel is om...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: