Eigenaren Florijn openen nieuw restuarant

24 januari 2018 | David Bakker

Michiel en Brenda de Graaf, eigenaren van Bib Gourmand restaurant De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn, openen begin november 2018 een authentieke Franse bistro in het historische pand ‘De Wasserij’ op het voormalige defensie-eiland in Woerden.

In twaalf jaar hebben Michiel en Brenda de Graaf De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn uitgebouwd tot een zeer succesvol restaurant. Al tien jaar wordt dit drukbezochte restaurant bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. “Na twaalf jaar De Florijn werd het tijd voor een andere en nieuwe uitdaging”, zegt Michiel. De keuze voor een bistro is niet vreemd, gezien hun beider liefde voor Frankrijk en de Franse keuken.

De sfeer van Parijs


“De unieke locatie op het Defensie-eiland, was voor ons een extra stimulans om deze droom waar te maken” vult Brenda aan. Zij is de chefkok van het ondernemers-duo. “De bistro wordt een bijzondere beleving die wij graag met onze gasten willen delen. Denk aan Parijs, de sfeer, de muziek en natuurlijk de gerechten die daar uit alle regio’s bijeenkomen.”

Uitgebreide wijnkelder

Michiel, de gastheer en sommelier, vertelt gepassioneerd dat de bistro een ruim bemeten wijnkelder gaat krijgen met enkel Franse wijnen. “De bar in de bistro nodigt uit om binnen te wandelen en van een mooi glas wijn te genieten. Het wordt een beleving voor iedereen. Alsof je even op vakantie bent in la douce France.”

Passend afscheid


Beiden kijken ook met weemoed terug op twaalf mooie jaren in De Florijn en het bezoek van de vele gasten. Als passend afscheid worden gasten uitgenodigd om bij De Florijn een ‘Tour de France Culinair’ te maken. Iedere maand staat dan een andere Franse regio culinair centraal. Februari wordt gestart met de Bourgogne. De feestelijke bestemming is de nieuwe bistro. Gasten maken onder andere kans om als ere-bezoeker bij de officiële opening aanwezig te zijn. Brenda en Michiel zijn ervan overtuigd dat hun vaste gasten met hen mee zullen verhuizen. Goed om te weten is dat nagenoeg alle medewerkers mee gaan naar de nieuwe locatie. De naam van de bistro wordt op een later moment officieel bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: