Eigenaren Florijn openen nieuw restuarant

24 januari 2018 | David Bakker

Michiel en Brenda de Graaf, eigenaren van Bib Gourmand restaurant De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn, openen begin november 2018 een authentieke Franse bistro in het historische pand ‘De Wasserij’ op het voormalige defensie-eiland in Woerden.

In twaalf jaar hebben Michiel en Brenda de Graaf De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn uitgebouwd tot een zeer succesvol restaurant. Al tien jaar wordt dit drukbezochte restaurant bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. “Na twaalf jaar De Florijn werd het tijd voor een andere en nieuwe uitdaging”, zegt Michiel. De keuze voor een bistro is niet vreemd, gezien hun beider liefde voor Frankrijk en de Franse keuken.

De sfeer van Parijs


“De unieke locatie op het Defensie-eiland, was voor ons een extra stimulans om deze droom waar te maken” vult Brenda aan. Zij is de chefkok van het ondernemers-duo. “De bistro wordt een bijzondere beleving die wij graag met onze gasten willen delen. Denk aan Parijs, de sfeer, de muziek en natuurlijk de gerechten die daar uit alle regio’s bijeenkomen.”

Uitgebreide wijnkelder

Michiel, de gastheer en sommelier, vertelt gepassioneerd dat de bistro een ruim bemeten wijnkelder gaat krijgen met enkel Franse wijnen. “De bar in de bistro nodigt uit om binnen te wandelen en van een mooi glas wijn te genieten. Het wordt een beleving voor iedereen. Alsof je even op vakantie bent in la douce France.”

Passend afscheid


Beiden kijken ook met weemoed terug op twaalf mooie jaren in De Florijn en het bezoek van de vele gasten. Als passend afscheid worden gasten uitgenodigd om bij De Florijn een ‘Tour de France Culinair’ te maken. Iedere maand staat dan een andere Franse regio culinair centraal. Februari wordt gestart met de Bourgogne. De feestelijke bestemming is de nieuwe bistro. Gasten maken onder andere kans om als ere-bezoeker bij de officiële opening aanwezig te zijn. Brenda en Michiel zijn ervan overtuigd dat hun vaste gasten met hen mee zullen verhuizen. Goed om te weten is dat nagenoeg alle medewerkers mee gaan naar de nieuwe locatie. De naam van de bistro wordt op een later moment officieel bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: