Eigenaren Florijn openen nieuw restuarant

Auteur: David Bakker
24 januari 2018
Eigenaren Florijn openen nieuw restuarant

Michiel en Brenda de Graaf, eigenaren van Bib Gourmand restaurant De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn, openen begin november 2018 een authentieke Franse bistro in het historische pand ‘De Wasserij’ op het voormalige defensie-eiland in Woerden.

In twaalf jaar hebben Michiel en Brenda de Graaf De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn uitgebouwd tot een zeer succesvol restaurant. Al tien jaar wordt dit drukbezochte restaurant bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. “Na twaalf jaar De Florijn werd het tijd voor een andere en nieuwe uitdaging”, zegt Michiel. De keuze voor een bistro is niet vreemd, gezien hun beider liefde voor Frankrijk en de Franse keuken.

De sfeer van Parijs


“De unieke locatie op het Defensie-eiland, was voor ons een extra stimulans om deze droom waar te maken” vult Brenda aan. Zij is de chefkok van het ondernemers-duo. “De bistro wordt een bijzondere beleving die wij graag met onze gasten willen delen. Denk aan Parijs, de sfeer, de muziek en natuurlijk de gerechten die daar uit alle regio’s bijeenkomen.”

Uitgebreide wijnkelder

Michiel, de gastheer en sommelier, vertelt gepassioneerd dat de bistro een ruim bemeten wijnkelder gaat krijgen met enkel Franse wijnen. “De bar in de bistro nodigt uit om binnen te wandelen en van een mooi glas wijn te genieten. Het wordt een beleving voor iedereen. Alsof je even op vakantie bent in la douce France.”

Passend afscheid


Beiden kijken ook met weemoed terug op twaalf mooie jaren in De Florijn en het bezoek van de vele gasten. Als passend afscheid worden gasten uitgenodigd om bij De Florijn een ‘Tour de France Culinair’ te maken. Iedere maand staat dan een andere Franse regio culinair centraal. Februari wordt gestart met de Bourgogne. De feestelijke bestemming is de nieuwe bistro. Gasten maken onder andere kans om als ere-bezoeker bij de officiële opening aanwezig te zijn. Brenda en Michiel zijn ervan overtuigd dat hun vaste gasten met hen mee zullen verhuizen. Goed om te weten is dat nagenoeg alle medewerkers mee gaan naar de nieuwe locatie. De naam van de bistro wordt op een later moment officieel bekend gemaakt.

Overig nieuws