Eigenaren Florijn openen nieuw restuarant

24 januari 2018 | David Bakker

Michiel en Brenda de Graaf, eigenaren van Bib Gourmand restaurant De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn, openen begin november 2018 een authentieke Franse bistro in het historische pand ‘De Wasserij’ op het voormalige defensie-eiland in Woerden.

In twaalf jaar hebben Michiel en Brenda de Graaf De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn uitgebouwd tot een zeer succesvol restaurant. Al tien jaar wordt dit drukbezochte restaurant bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. “Na twaalf jaar De Florijn werd het tijd voor een andere en nieuwe uitdaging”, zegt Michiel. De keuze voor een bistro is niet vreemd, gezien hun beider liefde voor Frankrijk en de Franse keuken.

De sfeer van Parijs


“De unieke locatie op het Defensie-eiland, was voor ons een extra stimulans om deze droom waar te maken” vult Brenda aan. Zij is de chefkok van het ondernemers-duo. “De bistro wordt een bijzondere beleving die wij graag met onze gasten willen delen. Denk aan Parijs, de sfeer, de muziek en natuurlijk de gerechten die daar uit alle regio’s bijeenkomen.”

Uitgebreide wijnkelder

Michiel, de gastheer en sommelier, vertelt gepassioneerd dat de bistro een ruim bemeten wijnkelder gaat krijgen met enkel Franse wijnen. “De bar in de bistro nodigt uit om binnen te wandelen en van een mooi glas wijn te genieten. Het wordt een beleving voor iedereen. Alsof je even op vakantie bent in la douce France.”

Passend afscheid


Beiden kijken ook met weemoed terug op twaalf mooie jaren in De Florijn en het bezoek van de vele gasten. Als passend afscheid worden gasten uitgenodigd om bij De Florijn een ‘Tour de France Culinair’ te maken. Iedere maand staat dan een andere Franse regio culinair centraal. Februari wordt gestart met de Bourgogne. De feestelijke bestemming is de nieuwe bistro. Gasten maken onder andere kans om als ere-bezoeker bij de officiële opening aanwezig te zijn. Brenda en Michiel zijn ervan overtuigd dat hun vaste gasten met hen mee zullen verhuizen. Goed om te weten is dat nagenoeg alle medewerkers mee gaan naar de nieuwe locatie. De naam van de bistro wordt op een later moment officieel bekend gemaakt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: