Eigenaren Florijn openen nieuw restuarant

24 januari 2018 | David Bakker

Michiel en Brenda de Graaf, eigenaren van Bib Gourmand restaurant De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn, openen begin november 2018 een authentieke Franse bistro in het historische pand ‘De Wasserij’ op het voormalige defensie-eiland in Woerden.

In twaalf jaar hebben Michiel en Brenda de Graaf De Florijn in Nieuwerbrug aan den Rijn uitgebouwd tot een zeer succesvol restaurant. Al tien jaar wordt dit drukbezochte restaurant bekroond met een Bib Gourmand van Michelin. “Na twaalf jaar De Florijn werd het tijd voor een andere en nieuwe uitdaging”, zegt Michiel. De keuze voor een bistro is niet vreemd, gezien hun beider liefde voor Frankrijk en de Franse keuken.

De sfeer van Parijs


“De unieke locatie op het Defensie-eiland, was voor ons een extra stimulans om deze droom waar te maken” vult Brenda aan. Zij is de chefkok van het ondernemers-duo. “De bistro wordt een bijzondere beleving die wij graag met onze gasten willen delen. Denk aan Parijs, de sfeer, de muziek en natuurlijk de gerechten die daar uit alle regio’s bijeenkomen.”

Uitgebreide wijnkelder

Michiel, de gastheer en sommelier, vertelt gepassioneerd dat de bistro een ruim bemeten wijnkelder gaat krijgen met enkel Franse wijnen. “De bar in de bistro nodigt uit om binnen te wandelen en van een mooi glas wijn te genieten. Het wordt een beleving voor iedereen. Alsof je even op vakantie bent in la douce France.”

Passend afscheid


Beiden kijken ook met weemoed terug op twaalf mooie jaren in De Florijn en het bezoek van de vele gasten. Als passend afscheid worden gasten uitgenodigd om bij De Florijn een ‘Tour de France Culinair’ te maken. Iedere maand staat dan een andere Franse regio culinair centraal. Februari wordt gestart met de Bourgogne. De feestelijke bestemming is de nieuwe bistro. Gasten maken onder andere kans om als ere-bezoeker bij de officiële opening aanwezig te zijn. Brenda en Michiel zijn ervan overtuigd dat hun vaste gasten met hen mee zullen verhuizen. Goed om te weten is dat nagenoeg alle medewerkers mee gaan naar de nieuwe locatie. De naam van de bistro wordt op een later moment officieel bekend gemaakt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: