Eerste topchef Folie Culinaire bekend

3 april 2014 |
Eerste topchef Folie Culinaire bekend

De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain, afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk, en ver daarbuiten, gezien als het talent van
dit moment en als dé chef van de toekomst. Zoals hij een uitzonderlijke neus heeft om de beste ingrediënten en technieken te ontdekken, zo is hij nu voor Folie Culinaire op zoek naar talenten die de toekomst van de Franse gastronomie gaan inkleuren. Zij zullen hem vergezellen in de demokeuken tijdens Folie Culinaire, van 6 t/m 8 oktober 2014 in MECC Maastricht, om hun visie op de nieuwe gastronomie te showen.

Geboren talent
Dat David Toutain hij een geboren talent is, wordt bewezen door het feit dat hij de jongste souschef in de geschiedenis is van de met drie sterren bekroonde chef Alain Passard. Een stevig parcours in diverse topzaken als het Spaanse Mugaritz* en Corton* in New York volgen voordat hij zich vestigt in de lichtstad. Agapé Substance wordt al snel 'the place to be' in Parijs. Waarom? Het is een zaak zoals je in New York zou kunnen aantreffen met één tafel waarbij iedere gast een ander menu krijgt voorgeschoteld.

Koken op instinct
David kookt dus puur instinctief en laat iedere gast een eigen beleving ervaren. Nog nooit heeft een jonge chef in Frankrijk zoveel media-aandacht gekregen. David vindt echter dat hij nog niet genoeg van de wereld heeft gezien en laat zich liever inspireren dan op de lauweren van de media-aandacht te rusten. Bijna twee jaar lang reist hij de wereld rond om als een spons alles op te zuigen, opent hij op diverse plekken in de wereld pop-up-restaurants, gaat naar demo’s, geeft zelf demo’s en landt uiteindelijk afgelopen december opnieuw in de lichtstad om in het zevende arrondissement zijn eigen restaurant te openen, simpelweg David Toutain.

Alle aandacht naar deze 'wonderboy'
Het is overbodig om te zeggen dat deze wonderboy wederom alle aandacht trekt. Dat gebeurde afgelopen jaar ook tijdens de eerste editie van Folie Culinaire en ook voor dit jaar heeft hij bevestigd om weer naar Maastricht af te reizen. Folie Culinaire vindt dit jaar plaats van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober 2014 in MECC Maastricht.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: