Eerste topchef Folie Culinaire bekend

3 april 2014
Eerste topchef Folie Culinaire bekend

De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain, afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk, en ver daarbuiten, gezien als het talent van
dit moment en als dé chef van de toekomst. Zoals hij een uitzonderlijke neus heeft om de beste ingrediënten en technieken te ontdekken, zo is hij nu voor Folie Culinaire op zoek naar talenten die de toekomst van de Franse gastronomie gaan inkleuren. Zij zullen hem vergezellen in de demokeuken tijdens Folie Culinaire, van 6 t/m 8 oktober 2014 in MECC Maastricht, om hun visie op de nieuwe gastronomie te showen.

*Geboren talent*
Dat David Toutain hij een geboren talent is, wordt bewezen door het feit dat hij de jongste souschef in de geschiedenis is van de met drie sterren bekroonde chef Alain Passard. Een stevig parcours in diverse topzaken als het Spaanse Mugaritz** en Corton** in New York volgen voordat hij zich vestigt in de lichtstad. Agapé Substance wordt al snel 'the place to be' in Parijs. Waarom? Het is een zaak zoals je in New York zou kunnen aantreffen met één tafel waarbij iedere gast een ander menu krijgt voorgeschoteld.

*Koken op instinct*
David kookt dus puur instinctief en laat iedere gast een eigen beleving ervaren. Nog nooit heeft een jonge chef in Frankrijk zoveel media-aandacht gekregen. David vindt echter dat hij nog niet genoeg van de wereld heeft gezien en laat zich liever inspireren dan op de lauweren van de media-aandacht te rusten. Bijna twee jaar lang reist hij de wereld rond om als een spons alles op te zuigen, opent hij op diverse plekken in de wereld pop-up-restaurants, gaat naar demo’s, geeft zelf demo’s en landt uiteindelijk afgelopen december opnieuw in de lichtstad om in het zevende arrondissement zijn eigen restaurant te openen, simpelweg David Toutain.

*Alle aandacht naar deze 'wonderboy'*
Het is overbodig om te zeggen dat deze wonderboy wederom alle aandacht trekt. Dat gebeurde afgelopen jaar ook tijdens de eerste editie van Folie Culinaire en ook voor dit jaar heeft hij bevestigd om weer naar Maastricht af te reizen. Folie Culinaire vindt dit jaar plaats van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober 2014 in MECC Maastricht.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws