Eerste topchef Folie Culinaire bekend

3 april 2014 |
Eerste topchef Folie Culinaire bekend

De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain, afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk, en ver daarbuiten, gezien als het talent van
dit moment en als dé chef van de toekomst. Zoals hij een uitzonderlijke neus heeft om de beste ingrediënten en technieken te ontdekken, zo is hij nu voor Folie Culinaire op zoek naar talenten die de toekomst van de Franse gastronomie gaan inkleuren. Zij zullen hem vergezellen in de demokeuken tijdens Folie Culinaire, van 6 t/m 8 oktober 2014 in MECC Maastricht, om hun visie op de nieuwe gastronomie te showen.

Geboren talent
Dat David Toutain hij een geboren talent is, wordt bewezen door het feit dat hij de jongste souschef in de geschiedenis is van de met drie sterren bekroonde chef Alain Passard. Een stevig parcours in diverse topzaken als het Spaanse Mugaritz* en Corton* in New York volgen voordat hij zich vestigt in de lichtstad. Agapé Substance wordt al snel 'the place to be' in Parijs. Waarom? Het is een zaak zoals je in New York zou kunnen aantreffen met één tafel waarbij iedere gast een ander menu krijgt voorgeschoteld.

Koken op instinct
David kookt dus puur instinctief en laat iedere gast een eigen beleving ervaren. Nog nooit heeft een jonge chef in Frankrijk zoveel media-aandacht gekregen. David vindt echter dat hij nog niet genoeg van de wereld heeft gezien en laat zich liever inspireren dan op de lauweren van de media-aandacht te rusten. Bijna twee jaar lang reist hij de wereld rond om als een spons alles op te zuigen, opent hij op diverse plekken in de wereld pop-up-restaurants, gaat naar demo’s, geeft zelf demo’s en landt uiteindelijk afgelopen december opnieuw in de lichtstad om in het zevende arrondissement zijn eigen restaurant te openen, simpelweg David Toutain.

Alle aandacht naar deze 'wonderboy'
Het is overbodig om te zeggen dat deze wonderboy wederom alle aandacht trekt. Dat gebeurde afgelopen jaar ook tijdens de eerste editie van Folie Culinaire en ook voor dit jaar heeft hij bevestigd om weer naar Maastricht af te reizen. Folie Culinaire vindt dit jaar plaats van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober 2014 in MECC Maastricht.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: