Eerste topchef Folie Culinaire bekend

3 april 2014 |
Eerste topchef Folie Culinaire bekend

De eerste topchef van Folie Culinaire, editie 2014 is bekend. Het is de jonge chef David Toutain, afkomstig uit Normandië. David Toutain wordt in Frankrijk, en ver daarbuiten, gezien als het talent van
dit moment en als dé chef van de toekomst. Zoals hij een uitzonderlijke neus heeft om de beste ingrediënten en technieken te ontdekken, zo is hij nu voor Folie Culinaire op zoek naar talenten die de toekomst van de Franse gastronomie gaan inkleuren. Zij zullen hem vergezellen in de demokeuken tijdens Folie Culinaire, van 6 t/m 8 oktober 2014 in MECC Maastricht, om hun visie op de nieuwe gastronomie te showen.

Geboren talent
Dat David Toutain hij een geboren talent is, wordt bewezen door het feit dat hij de jongste souschef in de geschiedenis is van de met drie sterren bekroonde chef Alain Passard. Een stevig parcours in diverse topzaken als het Spaanse Mugaritz* en Corton* in New York volgen voordat hij zich vestigt in de lichtstad. Agapé Substance wordt al snel 'the place to be' in Parijs. Waarom? Het is een zaak zoals je in New York zou kunnen aantreffen met één tafel waarbij iedere gast een ander menu krijgt voorgeschoteld.

Koken op instinct
David kookt dus puur instinctief en laat iedere gast een eigen beleving ervaren. Nog nooit heeft een jonge chef in Frankrijk zoveel media-aandacht gekregen. David vindt echter dat hij nog niet genoeg van de wereld heeft gezien en laat zich liever inspireren dan op de lauweren van de media-aandacht te rusten. Bijna twee jaar lang reist hij de wereld rond om als een spons alles op te zuigen, opent hij op diverse plekken in de wereld pop-up-restaurants, gaat naar demo’s, geeft zelf demo’s en landt uiteindelijk afgelopen december opnieuw in de lichtstad om in het zevende arrondissement zijn eigen restaurant te openen, simpelweg David Toutain.

Alle aandacht naar deze 'wonderboy'
Het is overbodig om te zeggen dat deze wonderboy wederom alle aandacht trekt. Dat gebeurde afgelopen jaar ook tijdens de eerste editie van Folie Culinaire en ook voor dit jaar heeft hij bevestigd om weer naar Maastricht af te reizen. Folie Culinaire vindt dit jaar plaats van maandag 6 tot en met woensdag 8 oktober 2014 in MECC Maastricht.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: