Eerste MichelinKids-lunch een succes

26 november 2015 |
Eerste MichelinKids-lunch een succes

Francesca Kookt en Smulpaapje organiseerden gisteren samen met sterrenchef Niven Kunz de allereerste MichelinKids-lunch in Nederland. In
minder dan 24 uur waren alle couverts in het restaurant gereserveerd en moesten tafels bijgezet worden om alle 84 gasten een plekje te geven.

Foto: Susan Aretz, Niven Kunz en Francesca van Berk met MichelinKids. © Rinze Vegelien / The Cooking Resolution

Kindvrije horeca
Er is veel te doen rondom het initiatief Kindvrije Horeca Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven is de strekking. Foodbloggers Francesca van Berk (Francesca Kookt) en Susan Aretz (Smulpaapje) denken hier heel anders over. Aanleiding voor hen om, als tegengeluid, deze bijzondere lunch te organiseren. Het resultaat: een sterrenrestaurant vol kinderen die samen met hun ouders, opa’s en oma’s genoten van een driegangenmenu.
Beleving
Naar eigen zeggen was de beleving van de kinderen zelf bijzonder. "Huh, ik heb chipjes, maar het proeft naar vis. Lekker", riep de zesjarige Fenna tijdens het uitserveren van de gele groenten met krab.

Niven Kunz
Het is vooralsnog niet de bedoeling dit initiatief op korte termijn te herhalen. Wel is er de wens van Francesca van Berk en Susan Aretz om er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken, waarbij hopelijk heel veel restaurants die dag hun deuren openen voor een bijzondere Kids-lunch. Chef-kok Niven Kunz sluit zich bij hen aan: "Op een gemiddelde zaterdagavond is het rumoeriger dan vandaag."

Welkom
De initiatiefneemsters hopen dat (meer) restaurants de handschoen oppakken en laten zien dat kinderen ook bij hen welkom zijn en lekker, en gevarieerder dan het standaard kindermenu, kunnen mee-eten. "Behalve als kinderen gaan rennen, maar de meeste kinderen gaan dat niet doen", volgens MichelinKid Lotte.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: