Eerste kistje Meischol levert € 75.000 op voor Stichting ALS Nederland

Auteur: Redactie
Events 15 mei 2023
Eerste kistje Meischol levert € 75.000 op voor Stichting ALS Nederland Foto: Hilco Loman

De jaarlijkse veiling van het eerste kistje Meischol heeft een bedrag van 75.000 euro opgebracht voor Stichting ALS Nederland. Deze veiling, die eerder vandaag op Urk plaatsvond, wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Visserijdagen Urk. Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland, mocht de cheque samen met ALS-ambassadeur Thomas Acda in ontvangst nemen.

Limore: “Wat een geweldig bedrag. Hier zijn we heel erg blij mee. Met dit bedrag kan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS worden voortgezet en komen we een stap dichter bij de oplossing.” 

Stichting Visserijdagen Urk, die de veiling traditiegetrouw organiseert, kiest elk jaar een ander goed doel voor de opbrengst en dit jaar was Stichting ALS Nederland de gelukkige. Een wereld zonder ALS, dat is het doel van de stichting en dat de aanwezigen in de zaal en via de telefoon graag bijdragen aan dit doel, bleek wel uit de vele biedingen die gedaan werden. De veilingmeester, voor deze gelegenheid geassisteerd door ALS-ambassadeur Thomas Acda, had er zijn handen vol aan.

Urk Export bracht het laatste bod uit en ging er met het kostbare kistje vandoor. Lucas Schrijver, product manager bij Urk Export: “We bieden ieder jaar mee, maar doordat ik zelf ook te maken heb gehad met ALS in de familie, was het dit jaar extra bijzonder.” Alle biedingen die tijdens de veiling gedaan werden, leverden een totaalbedrag van 72.075 euro op en als klap op de vuurpijl liet een Urks bedrijf na afloop weten het bedrag aan te vullen tot 75.000 euro. Frits de Munnik, vice voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk, is zeer tevreden: “Visverwerking Urk doet goede zaken voor Stichting ALS Nederland.” 

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws