Opbrengst veiling eerste kistje Meischol voor Stichting ALS Nederland

Auteur: Redactie
Events 8 mei 2023
Opbrengst veiling eerste kistje Meischol voor Stichting ALS Nederland

Maandag 15 mei organiseert Stichting Visserijdagen Urk de traditionele veiling van het eerste kistje Meischol. Jaarlijks gaat de opbrengst van de veiling naar het goede doel, dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting ALS Nederland. Bedrijven en particulieren kunnen zowel op locatie als telefonisch meebieden.

Thomas Acda, ALS-Ambassadeur, zal in Urk aanwezig zijn om de veilingmeester te assisteren en samen met Limore Noach, directeur van Stichting ALS Nederland, de cheque in ontvangst te nemen.

"Je leven staat op z'n kop"

Auke Kaptein woont al zijn hele leven op Urk en maakte tot een aantal jaar geleden actief deel uit van de dorpsgemeenschap. Nadat hij in 2017 de diagnose ALS kreeg is alles veranderd. “Je leven staat op z’n kop. Het duurt even voor je beseft dat je tijd beperkt is en dat je daar -  zolang er geen medicijn is – niets tegen kunt doen. Deze veiling op mijn eigen vertrouwde Urk geeft me het gevoel dat ik toch iets kan doen tegen deze uitzichtloze ziekte. Dus ik hoop dat we een recordopbrengst halen. ALS moet zo snel mogelijk de wereld uit!"

ALS is een ernstige zenuw- en spierziekte waarvoor nog geen oplossing is. Eén voor één vallen je spieren uit. De oorzaak is nog altijd onbekend. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar.

Met de opbrengst van acties en evenementen zoals Tour du ALS, Amsterdam City Swim en nu deze veiling, financiert Stichting ALS Nederland onderzoek naar het vinden van de oorzaak en behandeling van ALS. Ook gaat er, zolang er nog geen oplossing is, een gedeelte van de inkomsten naar projecten die kwaliteit van zorg en leven verbeteren.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

 

Overig nieuws