Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’.

Specialisten en grote namen uit de hospitality-industrie van over de hele wereld komen tezamen om hun visie over het belang van smaak en proeven met elkaar te delen. Gastronomie, de wetenschap van smaak en proeven, bewijst hét instrument te zijn voor succes. Het is de sleutel naar gasttevredenheid en onmisbaar in het beïnvloeden van het eetgedrag van de gast.  

Line up


Deze week kondigt de organisatie de line up van Nederlandse en internationale sprekers aan. Het programma duurt van 9.00 uur tot 17.00. Deelnemers kunnen zich ook registreren voor een extra internationale belevings ochtend op 13 juli met onder andere een bezoek aan Rungis Parijs en een lunch bij Moët & Chandon in Epernay. Het programma op donderdag wordt gehost door Hans Steenbergen en bevat onder andere lezingen van de volgende key note speakers:


- Michiel Bakker (Global director of Google Food) 
- Prof. Charles Spence (Oxford University)
- Sara Roversi & Nick Difino (Future Food Insitute – Bologna)
- Charles van Goch (Mise en Place)
- Milan Arandelovic (Hilton Worldwide)
- Paul Pairet (Ultraviolet – Shanghai)

Over Peter Klosse


Dr. Peter Klosse (Apeldoorn, 1956) komt uit een gezin met veel belangstelling voor gastronomie. Zijn ouders waren de grondleggers van Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. In 1967 had het restaurant al één Michelinster en in totaal heeft het restaurant 36 jaar lang een Michelinster gehad. Klosse’s vader was een van de oprichters van de Alliance Gastronomique. Peter Klosse is in zijn carrière vooral op zoek naar de wortels van de gastronomie. Het heeft geleid tot de oprichting van de Academie voor Gastronomie en het schrijven van meer dan vijftien boeken. Centraal staat het Smaakstijlen-concept waarop hij in 2004 promoveerde aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen. Sindsdien staat Peter Klosse bekend als ‘smaakprofessor’. Sinds 2011 is hij ook lector, eerst in Leeuwarden en nu in Maastricht bij de Hotel Management School.

Over de Hotel Management School Maastricht

 

De Hotel Management School Maastricht is een onderwijsinstituut dat studenten opleidt voor managementfuncties in de horeca. Anno 2013 studeren ongeveer 1100 studenten aan het instituut en worden jaarlijks zo'n 320 eerstejaars verwelkomd, afkomstig uit diverse landen. Er zijn ongeveer 130 medewerkers verbonden aan de opleiding. Het onderwijs vindt plaats in en rondom Kasteel Bethlehem, waar ook een viertal flats voor studentenhuisvesting staan (genoemd naar de nabijgelegen rivieren en beekjes Kanjel, Maas, Jeker en Geul). De school geniet nationaal en internationaal grote bekendheid. In 2010 bestempelde de Keuzegids Hoger Onderwijs de Maastrichtse opleiding als de beste hotelschool van Nederland. Een jaar later kreeg de HMSM het Teken van Verdienste van de Gemeente Maastricht.

 

peter klosse restaurant professor maastricht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: