Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’.

Specialisten en grote namen uit de hospitality-industrie van over de hele wereld komen tezamen om hun visie over het belang van smaak en proeven met elkaar te delen. Gastronomie, de wetenschap van smaak en proeven, bewijst hét instrument te zijn voor succes. Het is de sleutel naar gasttevredenheid en onmisbaar in het beïnvloeden van het eetgedrag van de gast.  

Line up


Deze week kondigt de organisatie de line up van Nederlandse en internationale sprekers aan. Het programma duurt van 9.00 uur tot 17.00. Deelnemers kunnen zich ook registreren voor een extra internationale belevings ochtend op 13 juli met onder andere een bezoek aan Rungis Parijs en een lunch bij Moët & Chandon in Epernay. Het programma op donderdag wordt gehost door Hans Steenbergen en bevat onder andere lezingen van de volgende key note speakers:


- Michiel Bakker (Global director of Google Food) 
- Prof. Charles Spence (Oxford University)
- Sara Roversi & Nick Difino (Future Food Insitute – Bologna)
- Charles van Goch (Mise en Place)
- Milan Arandelovic (Hilton Worldwide)
- Paul Pairet (Ultraviolet – Shanghai)

Over Peter Klosse


Dr. Peter Klosse (Apeldoorn, 1956) komt uit een gezin met veel belangstelling voor gastronomie. Zijn ouders waren de grondleggers van Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. In 1967 had het restaurant al één Michelinster en in totaal heeft het restaurant 36 jaar lang een Michelinster gehad. Klosse’s vader was een van de oprichters van de Alliance Gastronomique. Peter Klosse is in zijn carrière vooral op zoek naar de wortels van de gastronomie. Het heeft geleid tot de oprichting van de Academie voor Gastronomie en het schrijven van meer dan vijftien boeken. Centraal staat het Smaakstijlen-concept waarop hij in 2004 promoveerde aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen. Sindsdien staat Peter Klosse bekend als ‘smaakprofessor’. Sinds 2011 is hij ook lector, eerst in Leeuwarden en nu in Maastricht bij de Hotel Management School.

Over de Hotel Management School Maastricht

 

De Hotel Management School Maastricht is een onderwijsinstituut dat studenten opleidt voor managementfuncties in de horeca. Anno 2013 studeren ongeveer 1100 studenten aan het instituut en worden jaarlijks zo'n 320 eerstejaars verwelkomd, afkomstig uit diverse landen. Er zijn ongeveer 130 medewerkers verbonden aan de opleiding. Het onderwijs vindt plaats in en rondom Kasteel Bethlehem, waar ook een viertal flats voor studentenhuisvesting staan (genoemd naar de nabijgelegen rivieren en beekjes Kanjel, Maas, Jeker en Geul). De school geniet nationaal en internationaal grote bekendheid. In 2010 bestempelde de Keuzegids Hoger Onderwijs de Maastrichtse opleiding als de beste hotelschool van Nederland. Een jaar later kreeg de HMSM het Teken van Verdienste van de Gemeente Maastricht.

 

peter klosse restaurant professor maastricht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: