Eerste dag BBB Maastricht vol hoogtepunten

10 oktober 2017 | Roy Spijker

Blije gezichten in MECC Maastricht. De openingsdag van horecavakbeurs BBB Maastricht was in alle opzichten een groot succes. De groei die de oudste horecavakbeurs van Nederland de afgelopen jaren heeft doormaakt, wordt ook deze editie versneld doorgezet. Niet alleen was het een zeer drukbezochte beursdag, ook lag de kwaliteit van de bezoekers hoog. Dat laatste is met name voor de deelnemende exposanten een belangrijke graadmeter voor het succes van de beurs.

Het was een dag vol hoogtepunten. Zo werd direct na de officiële opening voor de 14e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Nonso Chukwuma van Chooka de prijs uit handen van Stephanie van Oorschot & Charles van Goch , de juryleden van de Columbus Trophy. Daarnaast tekende BBB een samenwerkingscontract met StiBON Bieropleidingen die vanaf november de erkende bieropleiding ook in Maastricht gaat aanbieden. Ook vond de VanDrie Kalsvlees kookwedstrijd plaats als eerste van de in totaal drie kookwedstrijden die deze dagen plaatsvinden. Een professionele jury heeft uit de vier deelnemende chefs Rens Trommelen van restaurant NR. 11 uit Leidschendam als winnaar gekozen.  

Het is slechts een greep uit het drukke programma dat met zorg is samengesteld door het team van BBB Maastricht in samenwerking met verschillende horecapartners. Samen presenteren zij deze week ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op bbbmaastricht.nl 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: