Edwin Vinke ge�naugureerd

31 maart 2009 |

Maandag is Edwin Vinke, chefkok van restaurant De Kromme Watergang te Hoofdplaat in Zeeland, geïnaugureerd als SVH Meesterkok. De huldiging vond plaats in restaurant De Kromme Watergang waar Jannis Brevet het diploma en bijbehorende versierselen uitreikte. Edwin Vinke legde de meesterproef november vorig jaar succesvol af en werd daarmee de 122e SVH Meesterkok van ons land.

Bob Schut, directeur SVH, roemde namens de commissie meesterproef SVH Meesterkok het meesterlijke niveau van Edwin Vinke. ÔÇťEdwin heeft het hoogste niveau bereikt in zijn vak en datgene waargemaakt wat hij zichzelf eens heeft beloofd: de titel SVH Meesterkok. Restaurant de Kromme Watergang, het restaurant van Zeeuws Vlaanderen met een ster, is al lange tijd een topbedrijf en bij een topbedrijf hoort ook een SVH MeesterkokÔÇŁ, aldus Schut.

Drie dagdelen achtereen werd Edwin Vinke als kandidaat op zijn vingers gekeken door de Plaatselijke Commissie Meesterproef, bestaande uit SVH Meesterkoks Marc van Gulick en Otto Nijenhuis, secretaris Jasper van Almenkerk en zijn opvolger secretaris Hans Huiskes. De Commissie was zeer onder de indruk van de kwaliteiten van Edwin Vinke en de dag werd afgesloten met een meesterlijk diner. Opvallend waren de producten op de kaart, afkomstig van de plaatselijke leveranciers. Ook de originele keuze van met name de wijnen die de gerechten begeleidden viel de commissie op.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/edwin-vinke-geinaugureerd-als-svh-meesterkok/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: