Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs

20 november 2009 |
Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs<

Duurzaam, biologisch en gezond. De jury van de Horecava Innovation Award is bij de tiende editie overspoeld door verantwoorde producten en diensten. Ook een groot deel van de 16 nominaties voor deze award staat in het teken van duurzaamheid. Op de eerste dag van Horecava 2010, maandag 11 januari, maakt de jury de vier beste innovaties bekend tijdens de horecavakbeurs Horecava.

Duurzaamheid drukt een belangrijke stempel op de jubileumeditie van de Horecava Innovation Award. De jury juicht toe dat leveranciers inspelen op ‘verantwoorde’ trends en ontwikkelingen in de maatschappij. In alle categorieën zijn producten genomineerd die rekening houden met gezonder eten, het gebruik van duurzame materialen, het besparen van energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast blijft ‘beleving’ nadrukkelijk aanwezig als pijler onder innovatie. De jury waardeert dat zeer, want verantwoorde producten moeten ook bijdragen aan beleving en plezier binnen de horeca. Verder blijft het de jury verbazen dat veel leveranciers slordig omgaan met op zich prima innovaties. Ze presenteren ze slecht aan de jury of denken teveel vanuit het product en onvoldoende vanuit de markt. De Horecava Innovation Award staat open voor iedereen, dus niet alleen voor exposanten. Voor de jubileumeditie werden in totaal 145 producten aangemeld. De jury van deskundigen, vakjournalisten en ondernemers heeft de volgende 16 genomineerd.

Categorie Food & Beverage
· Brassica koolzaadolie, Colzaco, Schalkhaar
· Zócijs, saucijzenbroodje, Smilde Bakery, Edam
· Moelleux au chocolat, Maître André, Meetkerke-België
· Brollie, biologische broodlolly, Carl Siegert, Harmelen

Categorie Interior & Design
· Bounge, opvouwbaar horecameubilair, Bounge, Veldhoven
· Hampi, servies van palmbladeren, Hampi Products, Amsterdam
· Vrumona Ultieme Stamper, Vrumona (Royal Club), Bunnik
· Cocobo, terrasvlotten, Cocobo, Den Haag

Categorie Equipment & Services
· Bunzl schoonmaakconcept, Bunzl, Almere
· Kruiwagenkeuken, Studio Frederik Molenschot, Zaandam
· Rhima wasemcondensunit, Rhima, Soest
· OtouchO touchscreen terminal, OtouchO, Naaldwijk

Categorie Concepts & Co-Creation
· Bringo Food & Drink Delivery, Bringo, Amsterdam
· De Grote Kleine Kinder Keuken, Center Parcs / Unilever, Rotterdam
· The Opus Linnen Concept, Blycolin, Zaltbommel
· DaSilva Leaftender, theemachine, DaSilva Beans & Leafs, Zaltbommel

Alle nominaties zijn te zien op de wereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 11 tot en met 14 januari 2010 in Amsterdam RAI.

Hospitality Management; Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/duurzaamheid-rode-draad-bij-innovatieprijs/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: