Duits pretpark lanceert loopingrestaurant

17 maart 2011 |
Duits pretpark lanceert loopingrestaurant

Europa-Park in Duitsland introduceert als eerste ter wereld een looping-restaurant. In het FoodLoop-restaurant worden de bestellingen niet door medewerkers geserveerd, maar via achtbanen die de gerechten vanuit de keuken zo op tafel lanceren.

Eten over achtbaan
Midden in het attractiepark, geleden tegen de Franse grens bij Colmar, opent op 9 april aanstaande het bijzondere restaurant. Gasten zullen in deze eetruimte tegen bijna een halve kilometer achtbaanrails aankijken. Vanuit de keuken loopt de rails in alle mogelijke figuren naar de tafels in het 195 couverts tellende restaurant. Nadat er via een van de touchscreens aan tafel een bestelling is gedaan, suist vanaf de keuken het eten en drinken naar de gast. Onderweg gaan de gerechten ook nog door een tweetal loopings.

Thema's verbinden
Het thema ‘achtbaan' is een belangrijk gegeven in het park, evenals ‘culinair genieten'. De F&B in het pretpark staat bekend om zijn grote variëteit aan Europese gerechten. Het FoodLoop-restaurant verbindt straks deze twee thema’s op originele wijze.

Op de foto: Thomas Mack, directeur van Europa-Park, in het FoodLoop-restaurant.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: