Duits pretpark lanceert loopingrestaurant

17 maart 2011 |
Duits pretpark lanceert loopingrestaurant<

Europa-Park in Duitsland introduceert als eerste ter wereld een looping-restaurant. In het FoodLoop-restaurant worden de bestellingen niet door medewerkers geserveerd, maar via achtbanen die de gerechten vanuit de keuken zo op tafel lanceren.

Eten over achtbaan
Midden in het attractiepark, geleden tegen de Franse grens bij Colmar, opent op 9 april aanstaande het bijzondere restaurant. Gasten zullen in deze eetruimte tegen bijna een halve kilometer achtbaanrails aankijken. Vanuit de keuken loopt de rails in alle mogelijke figuren naar de tafels in het 195 couverts tellende restaurant. Nadat er via een van de touchscreens aan tafel een bestelling is gedaan, suist vanaf de keuken het eten en drinken naar de gast. Onderweg gaan de gerechten ook nog door een tweetal loopings.

Thema's verbinden
Het thema ‘achtbaan' is een belangrijk gegeven in het park, evenals ‘culinair genieten'. De F&B in het pretpark staat bekend om zijn grote variëteit aan Europese gerechten. Het FoodLoop-restaurant verbindt straks deze twee thema’s op originele wijze.

Op de foto: Thomas Mack, directeur van Europa-Park, in het FoodLoop-restaurant.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: