Doggybag wint aan populariteit

2 februari 2017 | Roy Spijker

Nederlanders hebben er steeds minder moeite mee om een doggybag aan te vragen in een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu, uitgevoerd door Motivaction en Panelwizard. 

Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlanders het gênant vindt om een doggybag aan te vragen in een restaurant. In 2015 was dit 47 procent en in 2014 gaf 52 procent aan zich te schamen voor ene doggybag. Verder blijkt uit het onderzoek dat hoe hoger het opleidingsniveau is, hoe meer gêne er is om een doggybag aan te vragen.

Campagne

In 2014 startte Natuur & Milieu de campagne om doggybags te promoten in restaurants. Sinds die tijd zijn er 415.000 doggybags verspreid onder restaurants in Nederland. Natuur & Mileu is de campagne begonnen om voedselverspilling tegen te gaan. Volgens de organisatie verspilt de horeca jaarlijks 51.000 ton voedsel. Dat staat gelijk aan 77 miljoen warme maaltijden. Om de doggybag te promoten ontwikkelde Depa voor Natuur & Milieu twee type doggybags. 

Het afgelopen jaar kregen 1,3 miljoen Nederlanders vaker een doggybag aangeboden dan de jaren daarvoor. "Naast onze 415.000 doggybags gebruiken veel restaurants hun eigen doggybag. 1,3 miljoen mensen is natuurlijk een mooi aantal, maar wat ons betreft mag dit snel omhoog gaan. We pleiten ervoor dat de doggybag volledig ingeburgerd raakt in Nederland. het past bij onze cultuur: 77% procent van de Nederlanders heeft een hekel aan voedselverspilling. Daarnaast vinden we het als zuinige Hollanders zonde van het geld om voedsel weg te gooien", aldus Talitha Koek, woordvoerder bij Natuur & Milieu.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: