Djailany van de Laarschot (Nastrium) bij Les Patrons Cuisiniers

Auteur: Juan Kort
Gastronomie 24 juni 2022
Djailany van de Laarschot (Nastrium) bij Les Patrons Cuisiniers

Djailany van de Laarschot, chef bij restaurant Nastrium in Helmond, voegt zich toe bij culinair genootschap Les Patrons Cuisiniers. Deze vereniging is een club van restaurateurs uit het hogere segment.

De chef wist al langer dat als hij zich bij een club wilde aansluiten, dat het dan bij Les Patrons Cuisiniers was. Eind 2021 vroeg vriend en collega-chef Yuri Wiesen van restaurant Wiesen (1 ster) in Eindhoven aan Van de Laarschot of hij zich niet moest toevoegen bij die club. De chef vertelt op de website van de vereniging hoe hij onderdeel is geworden van het culinair genootschap: “Uiteindelijk heb ik wat gerechten gekookt bij De Oesterij en zijn een aantal patrons en de voorzitter bij mij komen eten in Helmond. Dankzij aanbevelingen en positieve eigen ervaringen ben ik gevraagd om lid te worden.” Voorzitter Frank Visser was de persoon die hem opbelde met het officiële verzoek. Inmiddels heeft Van de Laarschot tijdens een bijeenkomst in Bordeaux zijn gepersonaliseerde koksbuis van Les Patrons al aangetrokken. Dat betekent dat hij lid is van de club.

Waarom hij zo enthousiast is over Les Patrons Cuisiniers, legt hij uit: “Ten eerste omdat het een hele leuke en diverse club is. Er zitten veel chefs bij waar ik veel van kan leren. Daarnaast kijk ik uit naar het jaarlijkse Grand Gala des Patrons waar we met z’n allen voor 300 man koken. Heel vet lijkt me dat.” Uiteindelijk hoopt het nieuwe lid één of twee sterren te bemachtigen.

Fotograaf: Pieter d'Hoop

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws