Dit zijn de beste culinaire bestemmingen

19 juni 2017 | Roy Spijker

Maar liefst driekwart van de reizigers wereldwijd zegt als volgende reisbestemming hoogstwaarschijnlijk een plek te kiezen die bekend staat om zijn geweldige eten en drinken. Culinair toerisme is daarmee een groeiende trend. 

Booking.com heeft hier onderzoek naar gedaan en een top 10 samengesteld met de beste culinaire bestemmingen ter wereld. Die ziet er als volgt uit:

Top 10 steden die wereldwijd worden aangeraden voor hun lokale lekkernijen door Booking.com reizigers:
1. Hong Kong (Hong Kong)
2. Sao Paolo (Brazilië)
3. Tokio (Japan)
4. Athene (Griekenland)
5. Kuala Lumpur (Maleisië)
6. Melbourne (Australië)
7. Bangkok (Thailand)
8. Granada (Spanje)
9. Las Vegas (verenigde Staten)
10. Buenos Aires (Argentinië)

Nederland
Helaas geen Nederlandse plaatsen in de Top 10. Wel laat Booking.com weten welke Nederlandse steden hoog scoren bij de reviews. Die top 3 ziet er als volgt uit:

1. Zwolle
2. Maastricht
3. Rotterdam

Culinair Toerisme
Voor de specialie editie van Hotel & Food & Beverage schreven we al eerder over de toenemende populariteit van culinair toerisme. Wie echt uit zijn dak wil gaan, en een vakantie lang alleen maar bij zaken met een Michelinster wil eten kan het beste hier terecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering

Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als je dat zelf moet gaan maken, gaat er ontzettend veel tijd en moeite in zitten en levert het iets op qua smaak? Misschien wel, maar ik vind de kant-en-k...

Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate...

Culinair Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bij