Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

24 juni 2019 | Thijs Jacobs

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het  Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwijl sushi in Tokio de boventoon voert.

Met behulp van een score die de hashtaggegevens van Instagram, gecombineerd met zoekvolume-informatie van Google Ads, kon de organisatie 353 van 's werelds meest populaire regionale en nationale gerechten in kaart brengen.

De resultaten bevestigen de populariteit van beproefde favorieten, waarbij comfortvoedsel, retrogerechten en afhaalmaaltijden uit Amerikaanse landen de boventoon voeren.

Pizza bovenaan de lijst

Bovenaan de lijst staat de welbekende pizza, de pizza met dikke bodem en veel toppings is een Amerikaans gerecht, met maar liefst 37,9 miljoen hashtagvermeldingen over New York, gevolgd door de hamburger op de tweede plaats, met 35 miljoen berichten (Texas, VS). Sushi kwam in de derde plaats, met 23,6 miljoen berichten (Tokyo, Japan).

Macarons waren de enige zoete traktatie in de lijst, met 5 miljoen berichten (Parijs, Frankrijk), waardoor het ook het meest Instagrammable Europese gerecht is.


De 10 meeste geïnstagramde regionale gerechten:

1. Pizza (New York, VS) - 37,9 miljoen posts
2. Hamburger (Texas, VS) - 35 miljoen berichten
3. Sushi (Tokio, Japan) - 23,6 miljoen posts
4. Biefstuk (Idaho, VS) - 10,2 miljoen posts
5. Macarons (Parijs, Frankrijk) - 5 miljoen posts
6. Pho (Hanoi, Vietnam) - 2,7 miljoen posts
7. Lamsvlees (Colorado, VS) - 2,3 miljoen posts
8. Gebakken kip (Mississippi, VS) - 2,1 miljoen posts
9. Pesto (Genua, Italië) - 1,7 miljoen posts
10. Poke (Hawaï, Noord-Amerika) - 1,5 miljoen posts

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

KHN
Kort geding KHN tegen de Staat over TVL op 9 maart

KHN is vorige week een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden voor het uitbetalen van de TVL. Dit kort geding zal a.s. dinsdag 9 februari om 14:00 dienen in de Rechtbank in Den Haag. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk de aanvulling op de Tegemoetkoming Vaste La ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: