Discosoep in Groningen

24 juni 2014 |
Discosoep in Groningen<

Op zaterdag 28 juni krijgt Damn Food Waste, waarbij vorig jaar ruim 6000 bordjes eten werden uitgedeeld op het Museumplein, een vervolg in Groningen. In het Noorderplantsoen in
Groningen zal tussen 12:00 en 16:00 gratis lunch zijn voor iedereen die langskomt.

Live gazpacho
YFM (Youth Food Movement) Nederland organiseert samen met de partners van Damn Food Waste tussen 14:00 en 16:00 uur de DiscoSoep op het hoofdpodium. Daarbij wordt niet alleen gratis lunch uitgedeeld, maar zal ook live gazpacho worden gemaakt. Daarmee verwerkt YFM tomaten en andere groenten die misschien esthetisch niet perfect zijn, maar nog wel heerlijk smaken en veilig zijn om te eten. Er zal genoeg eten zijn voor ruim 1500 mensen.

Voetjes van de vloer
Vanaf het hoofdpodium zullen de Dj's tijdens de DiscoSoep de voetjes van de vloer laten gaan met hun beats. DiscoSoep is een evenement waarbij voedselverspilling niet alleen concreet wordt gemaakt en onder de aandacht wordt gebracht, maar ook een plek om gezellig met zijn allen bij elkaar te komen en samen te strijden voor een duurzamere wereld. De DiscoSoep en de gazpacho laten zien hoe makkelijk het is en hoe leuk het kan zijn om voedselverspilling te verminderen. De ingrediënten die zullen worden verwerkt zullen zoveel mogelijk uit de omgeving van Groningen komen, om daarmee de verspilling in de eigen regio aan te pakken.

DiscoMEP
De DiscoSoep wordt voorbereid op 27 juni, met een grote DiscoMEP. Daar zal de YFM samen met vrijwilligers alvast alle groenten wassen en snijden voor de dag erna.

Naast de DiscoSoep zullen er verschillende hoeken zijn ingericht zoals het Restjesparadijs, waar je kunt leren wecken of vissoep maken. En leer composteren bij de Moestuin Maffia, of je eigen groenten kweken!

Damn Food Waste Groningen wordt georganiseerd door YFM Groningen in samenwerking met de Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank. Damn Food Waste is een initiatief van Food Guerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR en Feeding the 5000/EU Fusions en wordt ondersteund door DuurzaamDoor (Rijksdienst voor ondernemend Nederland).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: