Discosoep in Groningen

24 juni 2014 |
Discosoep in Groningen<

Op zaterdag 28 juni krijgt Damn Food Waste, waarbij vorig jaar ruim 6000 bordjes eten werden uitgedeeld op het Museumplein, een vervolg in Groningen. In het Noorderplantsoen in
Groningen zal tussen 12:00 en 16:00 gratis lunch zijn voor iedereen die langskomt.

Live gazpacho
YFM (Youth Food Movement) Nederland organiseert samen met de partners van Damn Food Waste tussen 14:00 en 16:00 uur de DiscoSoep op het hoofdpodium. Daarbij wordt niet alleen gratis lunch uitgedeeld, maar zal ook live gazpacho worden gemaakt. Daarmee verwerkt YFM tomaten en andere groenten die misschien esthetisch niet perfect zijn, maar nog wel heerlijk smaken en veilig zijn om te eten. Er zal genoeg eten zijn voor ruim 1500 mensen.

Voetjes van de vloer
Vanaf het hoofdpodium zullen de Dj's tijdens de DiscoSoep de voetjes van de vloer laten gaan met hun beats. DiscoSoep is een evenement waarbij voedselverspilling niet alleen concreet wordt gemaakt en onder de aandacht wordt gebracht, maar ook een plek om gezellig met zijn allen bij elkaar te komen en samen te strijden voor een duurzamere wereld. De DiscoSoep en de gazpacho laten zien hoe makkelijk het is en hoe leuk het kan zijn om voedselverspilling te verminderen. De ingrediënten die zullen worden verwerkt zullen zoveel mogelijk uit de omgeving van Groningen komen, om daarmee de verspilling in de eigen regio aan te pakken.

DiscoMEP
De DiscoSoep wordt voorbereid op 27 juni, met een grote DiscoMEP. Daar zal de YFM samen met vrijwilligers alvast alle groenten wassen en snijden voor de dag erna.

Naast de DiscoSoep zullen er verschillende hoeken zijn ingericht zoals het Restjesparadijs, waar je kunt leren wecken of vissoep maken. En leer composteren bij de Moestuin Maffia, of je eigen groenten kweken!

Damn Food Waste Groningen wordt georganiseerd door YFM Groningen in samenwerking met de Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank. Damn Food Waste is een initiatief van Food Guerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR en Feeding the 5000/EU Fusions en wordt ondersteund door DuurzaamDoor (Rijksdienst voor ondernemend Nederland).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: