Discosoep in Groningen

24 juni 2014
Discosoep in Groningen

Op zaterdag 28 juni krijgt Damn Food Waste, waarbij vorig jaar ruim 6000 bordjes eten werden uitgedeeld op het Museumplein, een vervolg in Groningen. In het Noorderplantsoen in
Groningen zal tussen 12:00 en 16:00 gratis lunch zijn voor iedereen die langskomt.

*Live gazpacho*
YFM (Youth Food Movement) Nederland organiseert samen met de partners van Damn Food Waste tussen 14:00 en 16:00 uur de DiscoSoep op het hoofdpodium. Daarbij wordt niet alleen gratis lunch uitgedeeld, maar zal ook live gazpacho worden gemaakt. Daarmee verwerkt YFM tomaten en andere groenten die misschien esthetisch niet perfect zijn, maar nog wel heerlijk smaken en veilig zijn om te eten. Er zal genoeg eten zijn voor ruim 1500 mensen.

*Voetjes van de vloer*
Vanaf het hoofdpodium zullen de Dj's tijdens de DiscoSoep de voetjes van de vloer laten gaan met hun beats. DiscoSoep is een evenement waarbij voedselverspilling niet alleen concreet wordt gemaakt en onder de aandacht wordt gebracht, maar ook een plek om gezellig met zijn allen bij elkaar te komen en samen te strijden voor een duurzamere wereld. De DiscoSoep en de gazpacho laten zien hoe makkelijk het is en hoe leuk het kan zijn om voedselverspilling te verminderen. De ingrediënten die zullen worden verwerkt zullen zoveel mogelijk uit de omgeving van Groningen komen, om daarmee de verspilling in de eigen regio aan te pakken.

*DiscoMEP*
De DiscoSoep wordt voorbereid op 27 juni, met een grote DiscoMEP. Daar zal de YFM samen met vrijwilligers alvast alle groenten wassen en snijden voor de dag erna.

Naast de DiscoSoep zullen er verschillende hoeken zijn ingericht zoals het Restjesparadijs, waar je kunt leren wecken of vissoep maken. En leer composteren bij de Moestuin Maffia, of je eigen groenten kweken!

Damn Food Waste Groningen wordt georganiseerd door YFM Groningen in samenwerking met de Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank. Damn Food Waste is een initiatief van Food Guerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Youth Food Movement, Wageningen UR en Feeding the 5000/EU Fusions en wordt ondersteund door DuurzaamDoor (Rijksdienst voor ondernemend Nederland).

Overig nieuws