Desembrood met humus en gegrilde groenten

1 januari 2016 | Jorien Slager

Desembrood met humus en gegrilde groenten van Lunchroom Zusjes, Dordrecht

Ingrediënten:
1 blik kikkererwten a 400gr 
sap van halve citroen 
1 gedroogd pepertje, verkruimeld 
olijfolie 
2 tl komijnzaad, fijngestampt 
peper & zout 
1 teen knoflook, geperst
2 rode en 2 groene paprika’s, in reepjes gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
250 gram mini cherry- of pruimtomaatjes
1 courgette, in plakjes gesneden
handvol zwarte olijven zonder pit
2 theelepel grove mosterd
Provençaalse kruiden

Bereidingswijze:

Uitgelekte kikkererwten met citroen, gedroogd pepertje, komijnzaad, peper en zout, en knoflook in keukenmachine gladdraaien. Als laatste olijfolie toevoegen. Leg de paprika's, courgette, olijven en de hele cherrytomaatjes in een braadslee/ovenschotel. Strooi kruiden peper en zout (naar smaak) over de groenten. Mix de mosterd met wat olijfolie en strooi dit over de groenten. Gril het geheel ongeveer 20 minuten in de oven. Smeer het desembrood in met humus en leg daarop de gegrilde groenten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: